Kadınlar ‘Mücadeleye devam’ diyor
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edecek. Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca kadınlara seslenerek ‘Mücadeleye devam’ dedi.

Türkiye, bugün cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandık başına gitti. Saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme süreci 17.00’ye kadar devam etti.

Yüksek Seçim Kurulunun son açıklamalarına göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy oranı ile 12. Cumhurbaşkanı olarak devam edecek.

Sonuçlara ilişkin kadınlara seslenen Yeşil Sol Parti çatısından seçimlere katılan Emek Partisi GYK üyesi ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, “Karşımızda emekçilerin, kadınların ve gençlerin sorunlarına sunacak hiçbir çözümü kalmamış bir iktidar var. Ancak ve ancak devletin sivil ve askeri tüm olanaklarını seferber ederek, baskıyla, korkuyla iktidarda kalabilen bir “tek adam” rejimi var. Görülmemiş seçim usulsüzlükleri icat ederek oyların erimesine karşı durmaya çalışıyorlar. Kadınları yoksullukla, sosyal yardımlarla ve tehditlerle siyaseten rehin almaya çalışıyorlar. Hiçbir şey bitmedi! Mücadelemiz yeni bir boyut kazandı” dedi.

‘YOLUMUZ AYRIMSIZ BİRLEŞEN KADINLARIN YOLUDUR’

“Unutmayalım; kadınların varlığına bile tahammülü olmayanların Meclise taşındığı koşullarda, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltmek tarihi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun sadece 5 yılda bir sandığa giderek oy kullanmakla yerine getirilemeyeceğini bir kez daha görmüş olduk” diyen Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Beklenticilikle, sandığa havalecilikle, eylemsizliğe davetle halkın dönüştürücü gücünün uyuşturulmasının sonuçlarını bir kez daha yaşadık. Buna karşın, her hak gasbı girişiminde, İstanbul Sözleşmesi iptal edilmek istendiğinde, çocuk istismarı nikahla aklanmak istendiğinde, nafaka hakkı ortadan kaldırılmak istendiğinde eyleme geçen, sokakları dolduran ve pek çok defa bu saldırıları durduran kadınların gösterdiği yolun ne kadar öğretici olduğunu da deneyimledik. Yolumuz; okul okul, ev ev dolaşarak, derneklerinde kampanyalar örgütleyerek, parti ayrımı gözetmeksizin birleşerek çocukları okulda aç kalmasın diye yüz binlerce imza toplayıp Meclis üzerinde baskı kuran ve okul öncesi öğretimde ücretsiz yemek hakkını kazanan kadınların yoludur. Mahalle mahalle, sokak sokak, işyeri işyeri, okul okul örgütlenmek! Ne zamanki bu yoldan yürüdük, o zaman kazandık. İşte karşımızdaki tarihi sorumluluk budur!”

EMEP İSTANBUL İL BAŞKANI SEMA BARBAROS: YENİDEN BAŞLAMIYORUZ, DEVAM EDİYORUZ

Twitter hesabından seslenen Emek Partisi İl Başkanı Sema Barbaros da “Unutmayalım. Biz yeniden başlamıyoruz devam ediyoruz. Adım adım yeniden öreceğiz hayatı. Fabrikalardan, mahallelerden, kampüslerden... Çünkü sadece sandığa ve oya çağrı örgütlü bir halkı var etmez. Haydi!” dedi.

HENDEK PATLAMASINDA AĞABEYİNİ KAYBEDEN MERVE YILMAZ: SORULACAK ÇOK HESAP VAR, MÜCADELEYE DEVAM

Sakarya Hendek’te Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikası patlamasında ağabeyi Halis Yılmaz’ı kaybeden Mervenur Yılmaz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sonuç beni etkilemez, ben bu zihniyete abimi kaybetmişim. En fazla biraz üzülüp sinirlenirim sonra mücadeleye devam. Sorulacak çok hesap var.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gericiliğe karşı eşitlik mücadelemiz ortaklaşarak...

Yeni Mecliste yer alacak olan gerici güçler, söylemleriyle kadın haklarını hedef alırken, kadınlar b...

Dünyada faşist partiler kadın düşmanlığında birleş...

Dünyanın pek çok ülkesinde de siyasi partiler, ‘Aileyi korumalıyız’ söylemi altında doğrudan kadınla...

Tek güvencemiz birbirimiz, birliğimiz

Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediğini düşünen bir kadın ‘Başta bir şeyleri düzeltecek ardından istedikl...