Kadınlar İzmir ve Denizli’den seslendi: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz
İzmir ve Denizli’de kadınlar, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye dair Cumhurbaşkanı kararını protesto etti, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” dedi.

Denizli ve İzmir’de kadınlar, mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir kararname yayımlayarak Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini duyurması ve kararın 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olmasına karşı basın açıklaması düzenledi.

İzmir’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen KESK’li kadınlar “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz”, “AKP elini sözleşmeden çek”, “Kadınları değil katilleri yargıla” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Hülya Çağlar, sözleşmesinin siyasal iktidar ve gerici çevrelerce hedef alınmasının nedeninin sözleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliğini temel almasından kaynaklı olduğunu söyleyerek, “Kadınları değil aileyi korumayı önceleyen, şiddeti değil boşanmayı engellemeyi amaç edinen iktidarın cinsiyetçi saldırılarının hedefi tekçi, gerici ideolojisini kadınların yaşamı üzerinde kurduğu denetimle tüm topluma yaymaktır” dedi.

Mevcut iktidar kadınların yaşamı üzerindeki en büyük tehdit olduğunu belirten Çağlar, “Biz KESK’li kadınlar olarak hayatın her alanında yaşam güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaşamın her alanında kadın dayanışması ve mücadelesi ile eşit ve özgür toplumu inşa edeceğiz. Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldıranlara karşı birlikteyiz” diyerek 19 Haziran’da İstanbul için çağrı yaptı.

DENİZLİ KADINLAR: HAYATLARIMIZA YÖNELİK SALDIRILARINA KARŞI BİRLİKTEYİZ


Denizli ise Çınar Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” diyerek her salı 18.00’da Çınar’da nöbette olacaklarını belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili Kadınlar imzası ile yapılan açıklamayı Ayşegül Odabaşıoğlu okudu.

Odabaşıoğlu “Biliyoruz ki eşitlik hakkımız için verdiğimiz mücadelenin belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni yok etmek isteyenler, eşitsizliğe, şiddete, cinayetlere, tacize, çocuk istismarına, ayrımcılığa, nefret diline, düşmanlaştırmaya, savaş politikalarına, kutuplaştırmaya, emeğimizin gaspına, evlerin, sokakların, işyerlerinin hapishane haline getirilmesine karşı verdiğimiz mücadeleyi de yok etmek istiyor” dedi.

“Biz, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çıkaran, haklarına sahip çıkma kararlılığında olan milyonlarız” diyen Odabaşıoğlu, “1 Temmuz günü yaklaşırken itirazımızı, isyanımızı, kararlılığımızı en güçlü haliyle, hep birlikte ortaya koymak için bir araya geldik. Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılarına karşı birlikteyiz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EŞİK toplumun tüm kesimlerine çağrı yaptı: 1 Temmu...

EŞİK: 1 Temmuz’a kadar, toplumun her kesimini İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya, demokratik ve ya...

'İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, 1 Temmuz’...

Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz İstanbul Sözleşmesi'ni Uygula Kampanya Grubu yayımladığı manifestoda, on...

Kadınlar 19 Haziran’da 'İstanbul Sözleşmesi’nden V...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı, 80'i aşkın kadın ve LGBTİ örgütü 19 Haziran’da İsta...