Kadınlar, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin düzenlediği kahvaltıda buluştu
Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda kadınlar umutlarını yeşertti.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda onlarca kadın bir araya geldi. Dayanışma için her vesileyi fırsata çevirdiklerini, bu kez de kahvaltıyı vesile ederek bir araya geldiklerini söyleyen kadınlar, tüm kız kardeşlerini kadın mücadelesine çağırdı.

Çekmeköy'de doğa parkında hep birlikte kahvaltı yapan kadınlar, ardından doğa yürüyüşü ve halaylarla eğlendi. Her geçen gün daha da zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle hiçbir sosyal aktivitelerinin kalmadığını, kız kardeşleri ile yan yana gelerek etkinlikte bulunmaktan çok memnun olduklarını söyleyen kadınlar, derneğin erbane ekibiyle birlikte de türküler söyledi.

Emek Partisi İl Başkanı Sema Barbaros ve Sosyolog Birgül Avan’ın da katıldığı etkinlikte konuşma yapan dernek başkanı Adile Doğan, seçim sürecinden sonra yaygınlaşan umutsuzluğu kadın mücadelesi ile umuda dönüştüreceklerini söyledi ve "Önce mahallemizde, sonra iş yerimizde, fabrikamızda örgütlenerek ilerleyeceğiz. Bunu ancak birlikte başarırız" diyerek mücadele çağrısı yaptı. Sosyolog Birgül Avan ise, kadınlarla "Sıcak-soğuk" oyunu oynatarak "yalnız değilsiniz" mesajı ileten kağıtları bulmaları ve okumalarını sağlayan bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe katılan işçi, emekçi, işsiz, genç ve emekli yüze yakın kadın, "yaşasın kadın dayanışması" sloganları ile birliklerini gösterdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Trans Onur Yürüyüşü'ne polis saldırdı, 1'i çocuk 8...

‘Devlet ve polis devletinin kolluk kuvvetleri tarafından işkenceye maruz bırakılan transların öfkesi...

Taliban’dan kaçıp Türkiye’ye gelen Fatma: Milliyet...

Afgan Fatma Nazary ve ailesi 8 yıldır Türkiye’de. Neden geldikleri sorusunun cevabı ise Taliban şidd...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca: Doğru talepler, mü...

Kadınlar, İzmir Ekmek ve Gül Grubu çağrısıyla Yayın Kurulu üyemiz, EMEP Antep Milletvekili Sevda Kar...