Kadınlar çocuk istismarı önleme yollarını tartıştı
İstanbul Küçükçekmece’de bir araya gelen kadınlar çocuk istismarının önlenmesi için neler yapılabileceğini tartıştı.

İstanbul Küçükçekmece, İkitelli'de Ekmek ve Gül'ün çağrısıyla "çocuk istismarını önlemek mümkün! Peki ama nasıl?" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Cumartesi günü, Tokat Büşürümlüler Derneğinde gerçekleştirilen etkinlikte istismarı ortaya çıkaran koşullarla birlikte, istismarın önlenmesi için yapılabilecekler tartışıldı. Rehber Öğretmen Meral Gülşen'in şiddet ve istismar türlerini içeren sunumu, bireyin, ailenin, eğitim kurumlarının ve devletin istismarın ortaya çıkmasında, istismarın üstünün örtülmesinde ve engellenmesindeki rollerinin neler olduğu açıklarken, son 10 yıldır çocuk istismarının artmasına karşın, bunu engelleyecek düzenlemelerin yapılmadığına dikkat çekti.

Gülşen'in sunumunun ardından, söz alan Avukat Devrim Avcı, ise Cinsel İstismara ilişkin yapılan yasal düzenlemelerin çocukluk yaşını 15'e, 12'ye düşürerek, istismarı engellemek bir yana, istismarı akladığını ifade ederek, istismar yasasının sorunlarına dikkat çekti. Avcı, yasal sorunların yanında, çocukları koruyucu önlemlerin olmaması, çocuk bakımının toplumsallaşamaması, istismarın ortaya çıkmasından sonraki süreci devlet mekanizmalarının doğru yönetmemesi nedeniyle de, istismarın aileler tarafından gizlenmek zorunda olunan bir şey olarak algılandığını belirtti. Avcı, yasal düzenlemelerle birlikte, uygulamalarında istismarı engellemekten uzak olduğunu, bu nedenle çocukların hayatının karartılmaması için mücadele edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


İlgili haberler
5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

Çocuk istismarında yeni düzenleme: Şapkadan canava...

Hükümet çocuk istismarı yasa tasarısını açıkladı. Bir milyonuncu kez söylemiş olalım; önleyici tedbi...

Küçükçekmece'de kadınlar çocuk istismarına karşı m...

Hükümetin çocuk istismarına yönelik hazırladığı yasa tasarısı eleştiriliyor. Küçükçekmece’de Ekmek v...