Kadınlar Birlikte Güçlü Adana toplantısından birliktelik çağrısı çıktı
‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ sloganıyla nasıl bir araya geleceklerini konuşan Adanalı kadınlar mücadele deneyimlerini aktarırken 25 Kasım’da birliktelik çağrısı yaptı.

Adana Kadın Platformunun “Kadınlar Birlikte Güçlü” çağrısıyla, nasıl bir kadın mücadelesi sorusuna yanıt aramak, tartışmak ve birlikte yol almak isteyen kadın mücadelesine yüzü dönük birçok kadın kurumu ve kadın dün bir araya geldi.

Seyhan Kent Konseyi, KADER, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği, Çukurova Kent Konseyi, Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, Pera Toplumsal Gelişim Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP Kadın Kolları, Adana Seyhan Belediyesi Eşitlik Birimi, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği, AKDAM, Adana Ticaret Odası gibi pek çok kurumsal katılımın yanında Adana HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in de katıldığı toplantı oldukça renkli ve hareketli geçti.

Adana Kadın Platformu adına toplantıda moderatörlüğü üstlenen Avukat Sevil Aracı, “Adana Kadın Platformu yaklaşık 15 yıldır Adana içerisinde mücadele yürüten, kadınların sorunlarını ele alan, kadınların dayanışmasını örgütleyen bir yapılanma. Yıllarca mücadele ile kazanılmış haklarımızın gasp edilmesi, kadın cinayetleri, küçük yaşta evlilik gibi sorunlara karşı birlikte mücadeleyi örgütlemeye çalışıyoruz. Daha çok kadınla biraraya gelmek, daha çok kadınla birlikte mücadelemizi yürütmek gerekiyor. Bu buluşmayı Kadınlar Birlikte Güçlü çağrısıyla yaptık. Tüm kadın örgütleriyle birlikte nasıl bir çalışma yaparız, bu çalışmalarda söylemimiz ne olmalı, bunlar için araçlarımız ne olmalı, neleri öncelik almalıyız gibi konuları konuşmak için biraraya gelmek istedik” dedi.

Hemen hemen tüm kurum temsilcilerinin yanı sıra milletvekillerinin de söz aldığı toplantıda; Kadınlar Birlikte Güçlü adına bir iletişim ağı kurulmasına, Kadın Platformunun düzenlediği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliklerine birlikte katılım sağlanmasına ve toplantıda öne çıkan mücadele başlıklarının programlanması için yeniden bir araya gelinmesine karar verildi.


İlgili haberler
Biz kadınlar birlikte güçlüyüz

25 Kasım vesilesiyle kadınlar toplantılarla, etkinliklerle bir araya geldi. Bu etkinliklerden biri d...

Flormar işçileri Kadıköy’de: Kadınlar birlikte güç...

Kadınlar Birlikte Güçlü, sendikalı oldukları için işten çıkartılan ve 15 Mayıs’tan bu yana eylemde o...

İstanbul’da ‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ buluşması

Kadınlar Birlikte Güçlü, tüm kadınları 28 Ekim günü İstanbul Buluşmasında bir araya gelmeye çağırıyo...