Kadın Meclisi’nden Flormar direnişçilerine destek
İstanbul Kadın Meclisleri direnişteki Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

“Asla yalnız yürümeyeceksin” dövizleriyle Flormar’ın Gebze’deki fabrikasının önünde bekleyen kadın işçilerin yanına gelen meclis üyeleri adına Fidan Ataselim bir konuşma yaptı.

“Bu ülkede kadınlar işsiz, yoksul, kadınlar yaşam hakkı mücadelesi veriyor. İstediği yerde istediği şekilde gezebilmek için, çalışmak için mücadele veriyor. Kadın işsizliği konusunda Türkiye diğer ülkelerin çok çok gerisinde. Şimdi neler yaşıyoruz? Zaten çalışan kadınları kapı dışarı etmeye çalışıyorlar. Ne yapmış da kapı dışarı edilmişler? Sendikalı olmuşlar. Sendikalı olmak ne demektir? Örgütlenmektir. Bu doğal hakkımızdan hiç kimse ne bizi, ne sizi, hiçbir işçiyi, hiçbir işçi kadını alıkoyamaz.” diyen Ataselim, bu direnişin yalnızca Türkiye için değil, dünyanın dört bir yanında eşit şartlarda çalışmak için mücadele eden kadınların direnişi olduğunu söyledi.

Direnişe başlayan kadınların çevrelerinden, ailelerinden de farklı baskılar gelebileceğini bildiklerini söyleyen Ataselim, hem ev içini hem de ülkeyi değiştirmek için mücadele eden Flormar işçilerinin yanında olacaklarını ifade etti.

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde “kadın istihdamını artırıyoruz” diyerek kadınlara esnek, güvencesiz çalışmayı dayatanları iyi düşünmek gerektiğini vurgulayan Ataselim, “Belki bir günde erkek egemen kapitalist sistemi, parababalarını, o koltukları yıkamayız ama 24 Haziran’da yıkabileceğimiz ve devirebileceğimiz çeşitli koltuklar var. Çünkü en fazla yoksullaştırılan, en fazla eve hapsedilecek olan, en fazla şiddete, tecavüze maruz kalan biz kadınlar olacağız.” diye konuştu. 


İlgili haberler
FLORMAR İŞÇİSİ SELDA KUŞÇU: İşçiden yana olmayana...

AKP üyesi Flormar işçisi: Onlar işverene bu kadar destek çıkmasalardı patronlar işçiyi bu kadar ezem...

GÜNÜN ÇİZİMİ: #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir

Çizer Aslı Alpar'dan #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir çizimi... Sizce de çok güzel değil mi?

Flormar’a kadın başkandan destek: Değiştirecek güç...

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan direnişteki Flormar...