KADAV: Öfkemiz dinmedi
Kadınlarla Dayanışma Vakfı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yayınladı: Halkın çaresizliği seçim mazlemesi yapıldı.

Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle basın açıklama yayınladı.

Dayanıksız binalar ve cezasızlığın öfkeyi diri tutuğunu ifade eden açıklamada, “Bir yılda katlanarak artan öfkemizin nedeni kaçınılmaz bir doğa olayı olan depreme değil elbette. Depremi afete dönüştüren beceriksizlik, fırsatçılık, ayrımcılık, kayırmacılık, rantçılık ve işini yapmamakta adeta birbiri ile yarışan devlet kurumlarına” dendi.

“Öfkemiz en çok da; afetin değil halkın algılarının yönetilmeye çalışılmasına, çaresiz bırakılan halkların çaresizliğinin seçim malzemesi yapılmasına” denilen açıklamada, kadınların barınma, güvenlik, sağlıklı beslenme, eğitim, ulaşım, hijyen, temiz su, sağlık hizmetleri, şiddete karşı korunma ve işsizlik sorunlarında çözüm üretilmediğine dikkat çekildi.

Tarih boyunca her türlü afetlerden hem en çok zararı gören hem de yıkılan hayatları onaran kadınlar olduğunu ifade eden açıklamada, “Ailedeki hastayı, yaşlıyı, çocuğu, deprem nedeniyle bakım gerektiren konuma gelen aile üyesini bakıp besleyenler, yaşam alanlarını yeniden düzenleyenler, temizleyen yaşanır hale getirenler onlardı” dendi.

Son olarak açıklamada mücadele vurgusu yer aldı:

Kadınlar çağımızda artık bu hayat bilgisinin kölesi olmak istemiyorlar. Hayatın tüm yükünü eşit paylaştıkları, emeklerinin değerinin ve hakkının görüldüğü bir dünyada yaşamak istiyorlar. Hayatlarının ve haklarının üzerine çökmeye, sistemin çarkını kadınların emeği ve bedeni üzerinden döndürmeye çalışanlara isyan ediyorlar. Bu haklı isyanı hangi kuvvet cebir ve şiddetle durdurabilir ki…Tarih boyunca hiçbir haklı mücadele durdurulamadı.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Depremin üzerinden bir yıl geçti: ‘Artık sorunları...

6 Şubat depremlerinde etkilenen illerden kadınlar bir yılın ardından bugün yaşamlarının nasıl olduğu...

Konuşmamız Gerek Derneği: Hatay'da kadınlar hijyen...

Konuşmamız Gerek Derneği, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde Hatay'da yaşayan kadınların ko...

Ankara Kadın Platformu: Bizleri bıraktıkları bu en...

Maraş depremlerinin 1. yılında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla basın açıklaması yapan Ankara Ka...