İzmir’in 30 ilçesinde kadın forumları düzenlenecek
İzmir’in 30 ilçesinde kadınların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla Tematik Kadın Forumları düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü Kadın Politikaları Birimi tarafından 30 ilçede, Tematik Kadın Forumları gerçekleştirilecek. Forumlarda kadınların yaşadıkları sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve hukuki sorunlar tespit edilerek, çözüme dair çalışmalar yürütülecek. Forumların temel başlıkları ise şöyle: “Şiddet, Kadının İnsan Hakları, Temel Hak ve Özgürlükler, Uluslararası Sözleşmeler, Yasalar ve Sendikal Haklar.” 

Forumlar kapsamında ilk buluşma Bornova ilçesinin Dramalılar Köşkü'nde gerçekleşti. Foruma kadın dernekler, çeşitli kitle örtüleri temsilcileri, Ege Üniversitesi Kadın Araştırmaları Bölümü öğretim görevlileri, öğrencileri ve kadın mahalle muhtarları katıldı. 

İlk formda Prof. Dr. Melek Göregenli’nin moderatörlüğün Prof. Dr. Nilgün Toker, Aysun Gezen ve Avukat Hülya Gülbahar da konuşmalar yaptı. 

Form öncesi kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, yapılacak forumların kadına karşı şiddeti önlemek ve kadınların gücünü artırmak için olduğunu söyleyerek, “Kadınların diledikleri gibi yaşama hakkını teminat altına almak ve erkek şiddetini ortadan kaldırmak için olanca gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: İzmirli kadınlara ve çocuklara ücre...

İzmirli kadınlar, bu bilgileri not edin. Umarız lazım olmaz… Ama günde pek çok kadının ve çocuğun şi...

İzmir Ekmek ve Gül buluşmasından notlar: Birleşece...

İzmir’de ‘Böyle gitmez’ diyen kadınlar Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla bir araya geldi. Buluşmada emek sö...

ALİAĞA BELEDİYESİNDEN ATILAN KADIN İŞÇİLER: ‘Bu sa...

‘Bizleri ekmeğimizden ettiler ama bu sadece bizim sorunumuz değil. Burada yaşayan tüm kadınların, in...