İzmir’den Genel-İş üyesi kadınlar: Artan oranlı vergi cebimizi yakıyor
Vergi adaletsizliğine karşı basın açıklaması yapan Genel-İş İzmir 2 No'lu Şubesi Kadın Komisyonu, "Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz" dedi.

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şubesi Kadın Komisyonu vergi adaletsizliğine karşı basın açıklaması yaptı. Genel-İş İzmir binası önünde yapılan açıklamada kadınlar, “Vergide adalet istiyoruz”, “Yandaşa değil emekçiye bütçe” sloganları atarken açıklamayı Türkan Yıldız okudu.

Yıldız, "Kesilen vergiler; büyüyen AKP iktidarı, yandaşları ve diğer sermaye patronlarının kasalarındadır. Şirketlerin karlılık oranı bir yılda yüzde 585 artış gerçekleştirirken, yüzde 21.7 büyüyen ekonomiden çalışanların aldığı pay ise yüzde 4.1 azaldı" dedi.

Başta temel tüketim maddelerine gelen zamlar olmak üzere, yılın belirli aylarından başlayarak artan oranlı vergilerin ceplerini yaktıklarını belirten Yıldız, "Toplu sözleşmelerle, bin bir türlü mücadeleler ile aldığımız zamları, vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar. Yüzde 15-27 vergi dilimi arasında 800 TL'den daha fazla vergi kesiliyor" diye konuştu.


"İŞÇİLERDEN DEĞİL PATRONLARDAN VERGİ ALINSIN"

"Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz" şeklinde taleplerini yineleyen Yıldız mücadeleyi büyütelim çağrısı yaptı.

Yıldız son olarak şunları kaydetti: "İşçilerden, emekçilerden değil, sürekli kasaları şişen yandaş ve diğer sermayedar patronlardan vergi alınsın. Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara, mücadeleye."

Fotoğraflar: Evrensel


İlgili haberler
Memenin bile vergisi varmış!

Mulakaram: Hindistan’da memelerini örtmek isteyen alt kasttan dalit kadınlar tarafından ödenmesi ger...

Metal işçisi kadın: Vergileri eğitime harcayın, pa...

Metal işçisi kadın: Okulların açılmasıyla birlikte hem maddi hem manevi olarak ciddi bir yükün altın...

Vergisini ödemediğimiz ne kaldı?

Tarih öğretmeni yazarımız Filiz Gür, bitmek bilmeyen, ardı arkası gelmeyen vergiler aleminde tarihi...