İzmir'de oda ve konfederasyonlar: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz
İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir'de meslek odaları ve sendika konfederasyonları, 'Yaşamdan, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz' dedi.

İzmir'de meslek odaları ve sendika konfederasyonları İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin basın açıklaması yaparak, "Yaşamdan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz" dedi.

İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Diş Hekimleri Odası, TMMOB, DİSK ve KESK İzmir Tabip Odası Konferans salonunda bir araya gelerek İstanbul Sözleşmesiyle ilgili açıklama yaptı.

'MIŞ GİBİ YAPMAKTAN VAZGEÇİN'

Açıklamayı okuyan İzmir Tabip Odası Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu Başkanı Mübeccel İlhan, ülkede kadına yönelik psikolojik, fiziksel, ekonomik şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı bir dönemde İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmasını eleştirerek, "Bu sözleşme erkeklerin aklı ve vicdanı ile hazırlanmamıştır. Hepimizin belleğindedir. İstanbul Sözleşmesi; ülkemizde ve uluslararası alanda yıllarca süren kadın mücadeleleri ile masaya getirilmiştir" dedi.

"Hayatı zehir eden toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sürdürülmesine, eril gücün kadına, çocuğa, LGBTİQ ya saldırılarına, şiddetine izin vermeyeceğiz" diyerek sözlerini sürdüren İlhan, "TBMM'den kadın cinayetleri ile ilgili tek gündemli toplantı talep ettik. Hala bekliyoruz. Meclis de zoraki kurulan KEFEK'in 'inşallah,inşallah' larla geçiştirilen toplantısını ve Meclisi  yakından takip ediyoruz. Mış gibi yapmaktan vazgeçin" diye konuştu.

'YAŞAMIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ'

Yasayla kabul edilmiş bir konudan Kararname ile çıkılaması anayasaya aykırı olduğunu hatırlatan İlhan, " Bir 'oldu, bitti' öyküsü yaşıyoruz, savruluyoruz. Hukuktan, yasalardan uzak bu davranış herkes için tehlikeli ve endişe vericidir. Sonuçta; İstanbul Sözleşmesi yasal olarak yürürlüktedir ve bu sözleşmenin etkin biçimde uygulanması için kararlıyız" dedi.

Mücadele vurgusu yapan İlhan son olarak, "Bir kez daha söylüyoruz: İnsanız, haklarımızı kullanmak istiyoruz. Yaşamak istiyoruz ve İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz"

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

5 soruda İstanbul Sözleşmesi

Cumhurbaşkanı’nın bir gecede çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin soruları 5 maddede...

Kadın katliamının suç ortaklığı: İstanbul Sözleşme...

İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmek, milyonlarca kadının hayatının ve milyonların ortak iradesinin tek...