İzmir’de LGBTİ bireyler: Sınırları da LGBTİ+ fobiyi de tanımıyoruz!
Kızıl Okyanus LGBTİ+ ve Direniş Renkleri, Afganistan’da Taliban tarafından ölümle tehdit edilen LGBTİ’ler ve Azerbaycan’da yakılarak katledilen trans kadın Nuray için basın açıklaması yaptı.

Kızıl Okyanus LGBTİ+ ve Direniş Renkleri, Afganistan’da Taliban tarafından ölümle tehdit edilen LGBTİ bireyler ve Azerbaycan’da yakılarak katledilen trans kadın Nuray için basın açıklaması yaptı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada basın metnini Sabriye Akkul okudu.

Dünyanın her yerinde LGBTİ bireylerin kimlikleri yüzünden öldürüldüğünü, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakıldığını söyleyen Akkul, “LGBTİ+fobi söylemlerinin iktidar tarafından sık sık kullanıldığı ve transfobik birçok suçun işlendiği Azerbaycan’da Nuray isimli bir trans kadın yakılarak katledildi. Nuray’ın ölümü üzerine yetkililer hiçbir şey yapmazken, katil serbest bırakıldı” dedi.

‘ONUR MÜCADELEMİZİ YÜKSELTİYORUZ’

Afganistan’da Taliban ve öncesinde LGBTİ bireylerin yaşadığı sorunları anlatan Akkul, “Tüm bunlar olurken Azerbaycan ve Afganistan’daki LGBTİ+’lar çeşitli kampanyalar düzenleyerek seslerini dünyaya duyurmaya çalıştılar. Binlerce LGBTİ+ mülteci olarak kabul edilmeyi beklediği kampanyalar düzenlerken, mülteci LGBTİ+’ların cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimleri yüzünden dışlandığı cinsel-ticari sömürüye maruz kaldığı bu dünyayı değiştireceğiz. Savaşlarda, krizlerde ilk zarar gören olduğumuz bu sistemle uzlaşmayı reddediyoruz. Dünyanın dört bir yanında hayatın her alanında onur mücadelemizi yükseltiyoruz. Tüm dünya kamuoyunu açık ve örtük şekilde kırım, şiddet ve ayrımcılık politikalarına karşı uluslararası insan haklarını savunmaya ve LGBTİ+’ları koruyacak araçlar, mekanizmalar geliştirmeye davet ediyoruz.

Sınırları da LGBTİ+fobiyi de tanımıyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Kızıl Okyanus


İlgili haberler
Afganistanlı Devrimci Kadınlar Derneği RAWA: Burad...

RAWA: ‘Düşmanımız ortak. Afgan kadınlar ve dünyanın geri kalanındaki diğer kadınlar, Afganistan’da k...

Afganistan’ın gör dediği

Gerçek özgürlük ve nihai kurtuluş yerli ve göçmen kadınların antiemperyalist mücadelede onları ezenl...

Afgan kadınlar hakları için sokağa çıktı: Korkmayı...

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte seslerini duyuramaz olan Afgan kadınlar, Harat’ta yapt...