İzmir’de kadın avukatlara ölüm tehdidi mesajları atıldı: Kanının tadına bakacağım
İzmir Barosu, kadın avukatlara ölüm tehdidi içeren mesajlar gelmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İzmir Barosuna kayıtlı bazı kadın avukatlara ölüm tehdidi içeren mesajlar gelmesiyle ilgili Baro, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Baro, tehdit mesajı alan başka avukatlar olması durumunda kendilerine bilgi verilmesini istedi. Ölüm tehdidi alan avukatlardan Bahar Dural, “İşin içine ailem de karıştırıldı. Bu işin takipçisi olacağım, peşini bırakmayacağım” dedi.

İzmir Barosuna kayıtlı 2 kadın avukata aynı telefon numarası tarafından, içerisinde tıbbi terimlerin de yer aldığı ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderildi. Avukatlar, durumu İzmir Barosuna bildirdi. Baro, konuyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Daha fazla mağdurun olabileceği ihtimaliyle, Baro tarafından diğer avukatlara da SMS gönderilip, tehdit içerikli mesajlar alan başka avukatlar varsa durumu bildirmeleri istendi.

Ölüm tehdidi alan avukatlardan Bahar Dural, tehdidin bir mesajlaşma uygulaması üzerinden geldiğini belirterek, “Numarayı hiç bilmiyordum. Öncelikle çok ılımlı bir şekilde, ‘Merhabalar Bahar Hanım, bir şey danışabilir miyim?’ yazdı. Ben de avukat olduğum için bu kişinin bir müvekkil adayı olabileceğini düşünüp, ‘Buyrun’ diye cevap verdim. Daha sonra ölüm tehdidi ve hakaret içerikli mesajlar atmaya başladı” ifadelerini kullandı.

‘AİLE ÜYELERİMİN İSMİNİ VERDİ, BENİ ÖLDÜRECEĞİ SÖYLEDİ’

Mesajla tehditlerini sürdüren kişiye ait numarayı engellediğini dile getiren Dural, “Israrla kim olduğunu sormama rağmen, tehdit ve hakaretlere devam edip, aile üyelerimin ismini ve bulunduğum ofisin adresini söyleyerek, beni öldüreceğine dair mesajlar attı. Sonrasında numarayı engellemek durumunda kaldım. Ertesi gün İzmir Barosundan mesaj geldi ve benim gibi başka kadın meslektaşıma da bu tarzda mesajlar geldiğini ve konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını öğrendim” dedi.

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM’

Aynı durumu yaşayan başka meslektaşlarının olduğunu da öğrenen Dural, “Barodan mesaj gelince anladım ki bu mesaj sadece bana değil, birçok kadın meslektaşıma gitmiş. Diğer meslektaşlarımla da görüşme şansım oldu. Aynı tarzda, tıbbi terimler de içeren, kopyalanıp herkese aynı şekilde gönderilmiş bir mesaj. Başsavcılık ile İzmir Barosu konuyla alakalı olarak bir görüşme sağlamış. Avukatlık mesleğini icra ettiğim için bana husumet besleyen birileri olabileceğini düşündüm ve tedirgin oldum. İşin içine ailem de karıştırıldı. Bu işin takipçisi olacağım, peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

‘ÇOK KAN KAYBEDERSİN’

Kadın avukatlara gönderilen mesajda, “Kimsiniz?” sorusuna “Seni parçalara ayıracak kişiyim” cevabı verildiği; “Çok kan kaybedersin. Kanının tadına bakacağım. Git şimdi şikayet et” gibi ifadelerin yer aldığı görüldü.

Demokrasi için hukukçular da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla olayın takipçisi olacaklarını söyledi: “Kadın meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıların bir an önce aydınlatılması ve faillerin yakalanması için olayın takipçisi olacağız.”

Haber-Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Muğla Barosu, kadın avukatların Dilara Yıldız için...

Muğla Barosu’na bağlı kadın avukatların, katledilen Dilara Yıldız için yayımlamak istediği basın met...

Kadın avukatlar talepleri için yan yana geliyor: ‘...

'Kadın avukatlar kendilerini ispatlamak için iki kat üç kat daha fazla çalışırlar. Mesleği en az bir...

Kadın avukatlar yargıdaki cinsiyetçiliğe öfkeli!

Avukat Yelda Koçak ile yargıdaki cinsiyetçiliği, avukat kadınlarından yaşadıkları sorunları ve kadın...