İzmir’de ÇEDES bilgilendirmesi yapan öğretmene uyarı cezası istendi
İzmir Bayındır’da Eğitim Sen temsilcisi Muhammet Çağrıtekinci’ye “ÇEDES projesindeki görevlilerin pedagojik bilgisi yok” sözleri nedeniyle uyarı cezası verildi. Verilen ceza itiraz üzerine kaldırıldı.

İzmir’in Bayındır ilçesinde Fatih İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Bayındır Eğitim Sen temsilcisi Muhammet Çağrıtekinci’ye “ÇEDES Projesinde görevlendirilen kişilerin pedagojik bilgileri yok” sözleri nedeniyle Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uyarı cezası verildi ve savunması istendi. Karara yapılan itiraz sonucu uyarı cezası, mahkemece kaldırıldı.

ŞİKAYETTE BULUNAN KİŞİ AKP KADIN KOLLARI BAŞKANI

Konu dahilinde görüştüğümüz Çağrıtekinci, “Eylül ayı sonlarında velilere ÇEDES hakkında bilgilendirmelerde bulundum. Eğitim-Sen olarak bu konu hakkında platformumuz da var. Pedagojik eğitim almamış kişilerin, eğitim alanında görevlendirilmesinin doğru olmadığını söyledim. Akabinde AKP Kadın Kolları Başkanı olan bir velimiz de benim hakkımda CİMER’e şikayette bulunmuş” şeklinde konuştu.

'ASIL BUNU SÖYLEMESEM YAKIŞMAZDI'

Verilen cezanın “memura görev ve davranışlarında daha dikkatli olma” kapsamında Madde 125-A’dan olduğunu dile getiren Çağrıtekinci, “Öncelikle bu çok zorlama bir ceza. Benim söylediklerimde bunu gerektirecek herhangi bir ifade yok. Bir hakarette bulunmadım. Ben yalnızca bir durum tespitinde bulundum ve doğal olarak pedagojik eğitimi olmayan, eğitim alanında bilgisi olmayan kişilerin eğitim alanında görevlendirilmesinin doğru olmadığını söyledim. Örneğin ben de bir öğretmen olarak ameliyat yapamam. Asıl bu bilgilendirmeyi yapmasaydım memurluğa yakışmayan bir davranış sergilemiş olurdum. Ceza ile ilgili de itirazda bulunduk, lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

'CİMER’İN BASKI MEKANİZMASI OLARAK KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Eğitim Sen olarak ÇEDES faaliyetlerine karşı olduklarını dile getiren Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan, “Konu dahilinde ‘laik eğitim, laik yaşam ve eşit yurttaşlık’ şiarıyla bir platform oluşturmuştuk. Öğretmenimiz de bilgilendirmeleriyle laik eğitimi savunmuştur. Akabinde öğretmenimiz hakkında bildirilen şikayet de doğru bir tavır değildir. Ancak bir diğer önemli konu da bu şikayetin CİMER aracılığıyla iletilmesidir. CİMER’in öğretmenler üzerinde bir baskı mekanizması olarak kullanılması kabul edilemezdir” diye konuştu.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Bitlis'te ÇEDES kapsamında öğrencilere 'şeytan taş...

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir ortaokulda öğrencilere ÇEDES kapsamında, “hac ibadetini” öğretmek gere...

Narlıdere’de ÇEDES söyleşisi: Laiklik ve demokrasi...

İzmir’de Narlıdere'de ÇEDES projesine ilişkin, eğitimin dinselleştirilmesi ve laiklik karşıtı uygula...

ÇEDES’ten tarikatlara çocuklar karanlığa teslim ed...

ÇEDES ismi din görevlilerinin toplu ataması ile yeniden gündeme girse de aslında eğitimde ‘manevi da...