İtfaiye aracına binen kadınlar sosyal medyada tacize maruz kaldı
İzmir'de itfaiye tesislerinde çektikleri video nedeniyle sosyal medyada ve bazı basın organlarında haklarında asılsız iddialar çıktığını söyleyen Ezgi Kılıç, dayanışmanın önemini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait yangın eğitim merkezinde çekilen videoların sosyal medyaya ve haberlere yansımasıyla, görüntülerdeki kadınlar sistematik tacize uğradığını söyledi. İki kardeşi ve arkadaşının yaşadığı olayı Ezgi Kılıç ile konuştuk.

Görüntülerin farklı iddialarla yansıtıldığını belirten Ezgi Kılıç, “havuz medyası denilen basın bizi linç ettirdi, sosyal medyadaki görüntüler zaten bizim haberimiz dışında yayıldı. Hukuki süreci başlattık” dedi.

‘HABER DİLİ, SOSYAL MEDYADA LİNÇ… YIPRATILIYORUZ’

Kendileri hakkında asılsız, hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığını söyleyen Kılıç, haber sonrası yaşadıklarını şöyle anlattı: “Görüntüler sosyal medyada paylaşılmaya başladıktan sonra ve haber dili dolayısıyla -ki birinde kardeşimin elbisesinin altını buzlayarak vererek başka şeyler yansıtmaya çalıştılar- yalan haberler yaptılar. Bunu sistematik olarak yapmaya başladılar. Burada üç kadın linç ediliyor, yıpratılmaya çalışıyor” diye konuştu.

Bir başka sabah programında fotoğrafların gösterilerek deşifre edildiklerini ve bir sürü hakaret edildiğini söyleyen Kılıç, “Havuz medya dediğimiz kadın bakış açısını bir kez daha gösterdi. Olay çok farklı yansıtıldı. Çok yıprandık. Sadece kardeşim diye değil başka bir kadın olsaydı da sessiz kalmazdım. Bu iddialar ardından yaşadığımız mağduriyetler daha fazla. Medyanın körüklemesi, kadın bedeni üzerinden yürütülen dil, kimse bu kadınlar ne yaşar düşünmüyor” dedi.

Bazı kadın örgütlerinin kendilerini yalnız bıraktığını belirten Kılıç, “Oysa bu yaşananlarda dayanışmaya ihtiyacımız var. Cinsiyetçi söylemlerin, taciz mesajlarının ardı arkası kesilmedi. Haberlerden sonra 10 gün geçti, hukuki sürecimizi başlattık.  Sosyal medyada şu an 100-110 kişiyle ilgili soruşturma başlatacağız, önce 50 kişiyle başladık” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadın gazeteciler ‘medyada cinsiyetçi dile hayır’...

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığı videoyla ‘Me...

Siyasetteki cinsiyetçi dilin özünde ne var? Kadına...

AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın Akşener'e söylemleri üzerinden kullanılan cinsiyetçi dilin...

İzmir'de kadınlar İstanbul Sözleşmesi için mücadel...

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz’da geçerliliğini tamamen kaybedeceğine...