İzmir'de kadınlar İstanbul Sözleşmesi için mücadele çağrısı yaptı
Cumhurbaşkanı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz’da geçerliliğini tamamen kaybedeceğine tepki gösteren İzmirli kadınlar, mücadelesi çağrısında bulundu.

İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerine 6'ncı haftada da devam etti.

AlsancakTürkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz” pankartı açarak sık sık, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir vazgeçmiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Musa Orhan tecavüzcüdür”, “ Kadınlara değil mafyaya barikat” sloganları atıldı.


Kadınlardan adına açıklama yapan Emine Akbaba, bir kez daha İstanbul Sözleşmesini ve yaşamlarını savunmak için nöbette olduklarını söyledi. İstanbul Sözleşmesi feshedilerek kadınların her türlü şiddete açık hale getirildiğini dile getiren Akbaba, “Bir taraftan da mafya-devlet iç hesaplaşmasında erkekleradeta kadınların bedeni ve hayatları üstünden birbirine laf edip üstümüzde tepinmeye çalışılıyor” diyerek tepki gösterdi.

Kadına yönelik şiddeti tolere etmeyeceklerini ifade eden Akbaba, katledilen kadınların isimleri sıraladı. “Faillerini biliyoruz” diyen Akbaba, siyasi iktidarın kadın cinayeti faillerini koruduğunu belirtti.

‘KARARNAMENİZİ TANIMADIĞIMIZI BIKMADAN, USANMADAN HAYKIRACAĞIZ’

“Suçları cezasız bırakarak erkek şiddetini cesaretlendiren İstanbul Sözleşmesini gece yarısı kararıyla iptal ederek şiddetin önünü açanların aldığı karar hükümsüzdür, tanımıyoruz” diyen Akbaba, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuzda geçerliliğini tamamen kaybedeceğini hatırlattı.

Akbaba, “Tüm kadınları İstanbul Sözleşmesini savunarak ve öldürülen tüm kadınların hesabını sorarak isyanı büyütmeyesokaklarda, evlerde, işyerlerinde hayatın olağan akışını sarsacak bir kadın isyanını örgütlemeye çağırıyoruz. 1 Temmuza kadar 1 Temmuz'da ve daima kadınların hayatları ve haklarını savunmak için sokaktayız. Kararnamenizi tanımadığımızı bıkmadan, usanmadan haykıracağız” dedi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
İzmir Barosu, TİHEK Başkanının çocuk evliliklerini...

İzmir Barosu, TİHEK Başkanı Süleyman Arslan’ın TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu’...

İzmir’den kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’ni uygulat...

İzmir’de kadınlar İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerine 5. haftasında, ‘Bizler de...

İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...