İşverenin şiddetine uğrayan tarım işçisi kadın görme yetisini kaybetti
Antalya’da tarım işçisi Altın Erdoğan, 15 kişilik araca 30 kişinin maskesiz bindirilmesine tepki gösterince işveren S. A. tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Antalya’nın Kepez ilçesinde oturan ve 6 yıldır Serik ilçesinde nar toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan Altın Erdoğan, yanında çalıştığı ‘çavuş’ olarak adlandırılan kişi ve çalışanlar tarafından şiddete maruz bırakıldığı için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Altın, suç duyurusunda sağ gözünün görmediğini, uğradığı şiddet nedeniyle sol gözünü de kaybettiğini ifade etti.

28 Ekim’de S.A. tarafından çalışmak üzere işçi servisine alındığını ve işe götürüldüğünü aktardı. Mesai bitiminde S.A.’nın yine kendisini almaya, 15 kişilik isçi servisine 30 kişinin alınmasına ve maske takmadıkları için servistekilere tepki gösterdiğini ifade eden Altın, “İşçi servisinde 15 kişi olması gerekirken 30 kişi vardı. Hepsi de maskesizdi. Buna tepki gösterdim ve herkesin maske takmasını istedim. Uyarım dikkate alınmayınca, araçta balık istifi yolculuk eden 30 kişiyi cep telefonu ile kameraya aldım. Görüntüleri işçiler benden almaya çalıştı. Araçtan indiğim sırada, S.A. ve eşi H.A. tarafından darp edildim. Araçtaki göçmen işçiler de etrafımı sardı. Kargaşada çavuşun eşi H.A. ‘Öteki gözünü ben kör edeyim de gör’ diyerek tokat attı. Sol gözüm kanadı. Şikâyetçi olacağımı söyleyince de beni, ‘Biz mafyayız. Sen bizim kim olduğumuzu bilmiyorsun. Şikâyetçi olursan çocuğunu kaçırırız, onları yaşatmayız’ diyerek tehdit ettiler” dedi.

Korkudan hastanede doktorlara ‘Gözüme nar düştü’ dediğini söyleyen Altın, “29 Ekim’de gözümden ameliyat oldum. Sol gözümde yüzde 97 görme kaybı oluştu ve işlevini yitirdi. 3 Aralık’ta ikinci kez ameliyat oldum, ancak doktorlar gözümün tamamen görmeyeceğini söyledi. Hastanede olup biteni kardeşime anlattım. Onun da cesaret vermesiyle Kepez Polis Merkezine giderek S.A. ve eşi H.A.’dan şikayetçi oldum” diye konuştu.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Tarım İşçisi Aynur: Tüm zor işleri biz yapıyoruz,...

Kovid-19 pandemisi nedeniyle çalışma koşulları daha da ağırlaşan tarım işçisi kadınlar erkeklerden d...

Mevsimlik tarım işçisi kadınlar: Kadın olarak daha...

Tarım mevsimi boyunca il il dolaşarak işçilik yapan, koronavirüs korkusuyla çalışan mevsimlik tarım...

Tarım işçisi kadınlar virüs, oruç demeden çalışıyo...

Adana’da mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan Ebru: ‘Devlet memurlara sunduğu olanağı bize sunmuyor...