İstismarın üzerini örten müftüye terfi üzerine terfi
Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir kuran kursunda yaşanan istismarı örten Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar terfilerle ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 2022’de yaşanan tecavüz ve şiddet nedeniyle açılan soruşturma kapsamında görevden alınan eski Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar, terfilerle ödüllendiriliyor.

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre Erzurum’da Palandöken’de Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 12 yaşındaki yedi çocuğun, kursta belletmen olarak çalışan Hakan Aslankafa tarafından istismar edildiği ortaya çıktı.

İstismarın ortaya çıkmasının ardından Aslankafa, 119 yıl ceza talebiyle yargılanırken yedi görevli de açığa alındı. Açığa alınanlardan biri de Erzurum Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar oldu. Ancak Acar’ın açığa alındıktan kısa bir süre sonra, 15 Mart 2022 tarihinde Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Erzurum’daki istismarın, “Üzerini örtmekle” suçlanan Acar, 15 Mart 2022 tarihinden 2 Eylül 2024 tarihine kadar Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

Toplam iki buçuk yıl müftü yardımcılığı yapan Acar’ın, Ankara’nın en büyük ilçelerinden Altındağ’a 2 Eylül’de müftü olarak naklen atandı. Müftü Yardımcılığı döneminde Ankara İl Müftülüğü’nün internet sitesinde ismine yer verilmeyen Acar, Altındağ Müftülüğü’nün sitesine özgeçmişiyle birlikte eklendi.

AİLELERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞAN YAZARA DA GÖREVLENDİRME

Erzurum’daki istismarın açığa çıkmasının ardından bölgeye giderek ailelerle görüşen ve “Davanın kapanması için aileleri ikna etmeye çalıştığı” öne sürülen yazar Sedide Akbulut’a da ödül gibi görevlendirme yapıldı. Tartışmaların odağındaki Akbulut, 1 Nisan 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü olarak göreve başladı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çocuğu istismar eden müftü serbest bırakıldı

ÇEDES kapsamında manevi danışman olarak görev yaptığı okulda bir çocuğu istismar eden ve tutuklanan...

Diyarbakır'da Kuran kursunda çocuk istismarı: Eğit...

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesine bağlı Çaytepe Mahallesi’nde ikamet eden ve çocuklara Kuran Kursu’nda...

Kız çocuklarının pandemisi: Erken evlendirilme, ya...

Pandemi döneminde ev işlerine itilen, evlendirilen ve başkaca sorunlar nedeniyle eğitimden uzaklaştı...