İstismara uğrayan çocuğun kalp krizi geçirdiği davadan yine sonuç çıkmadı
İstismara uğrayan ve mahkemede sanıkla karşılaşacağı kaygısı yüzünden kalp krizi geçiren çocuk istismarı davasında yine sonuç çıkmadı.

İzmir’in Bornova ilçesinde 2016 yılında Tuncay Ç, 9 yaşındaki Y.K.’ye cinsel istismarda bulunmuştu. İstismarın ortaya çıkmasının ardından Tuncay Ç’nin tutuklu yargılandığı davada, pedagog eşliğinde dinlenmesi talep edilen Y.K. duruşma öncesi faille yüzleşeceği kaygısı ile kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Davanın 14’üncü duruşması Bayraklı Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanık Tuncay Ç’nin SEGBİS ile katıldığı duruşmaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı avukatı ile sanık avukatı katıldı. İzmir Kadın Meclisleri de duruşmayı takip etti.

Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun çocuğun ölüm nedeni ile maruz kaldığı istismar arasında illiyet bağı kurulup kurulamayacağına dair yazısı ile tanıklar hakkında muayene talebinin “usule uygun olmadığı” gerekçesiyle muayene randevusu verilmemesine ilişkin yazısı okundu.

Savunmaların ardından Adli Tıp Kurumundan tanıkların beyanlarına itibar edilip edilemeyeceğine dair rapor istenmesine karar verilerek, duruşma 29 Ocak 2020 tarihine ertelendi.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Kalp krizi geçiren çocuğun anne babasına suç duyur...

57 yaşındaki Tuncay Ç.’nin istismarına maruz kalan ve duruşmada sanıkla karşılaşacak olmasının stres...

İstismara kalbi dayanmayan minik Yağmur’u istismar...

İstismara uğrayan ve duruşmada sanıkla karşılaşacak olmasının stresiyle kalp krizi geçiren Yağmur'u...

Kalp krizinden ölen Y’nin anne ve babasına beraat

9 yaşındaki Y. K’yi istismar eden Tuncay Ç’nin tahliye edilmesi üzerine Y’nin anne, babası ve bir ya...