Şule Çet davası Çarşamba günü: Sanıkların intihar savı çöktü
Dördüncü duruşma öncesi Şule Çet davasında son durum: Gazi Üniversite raporu ile ‘intihar’ savı çöktü. Duruşmada Erciyes Üniversitesinin raporu sunulacak ve sanıkların konuşmaları çözümlenecek.

Şule Çet Davası’nın dördüncü duruşması 16 Ekim Çarşamba günü Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dördüncü duruşmada öncesi görüştüğümüz Çet ailesinin avukatlarından Onur Tatar, Gazi Üniversitesi’ndeki uzmanlardan gelen bilirkişi raporuyla sanıkların Şule’nin intihar ettiği yönündeki savlarının çöktüğünü ifade etti. Bu duruşmada hazırladığı 52 sayfalık rapor hakkında Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir’in soruları yanıtlayacağını belirten Tatar, yetişmesi halinde ise Berk Akand ve Çağatay Aksu’nun bir dakikaya yakın plaza önünde yaptığı konuşmanın dudak okumasının yer alacağını söyledi.

Ankara’da Yelken Plaza’nın 20. katından düşmesiyle şüpheli ölümünün ardından kamuoyunun yakından ilgilendiği Şule Çet Davası’nın dördüncü duruşması Ankara Adliyesi 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 Ekim'de görülecek. Davadaki son gelişmeleri Şule Çet’in avukatlarından Onur Tatar değerlendirdi. Geçmişe ilişkin verilerin sanıkların talebi üzerine dosyaya girdiğini ve Şule’nin intihar etme ihtimalinin incelendiğini söyleyen Tatar, “Gazi Üniversitesi’nden 3 psikiyatri uzmanının hazırladığı bilirkişi raporu ile gelen delillere göre intihar şüphesi kalmadı. Bu yönüyle de sanıkların başından beri savunduğu intihar savı çökmüş durumda. Biz, duruşma başından beri tecavüz edilerek cinayete kurban gittiğini ifade ediyorduk ve bu rapor ile de doğrulanmış oldu” diye konuştu.

PROF. DR. ÇAĞLAR ÖZDEMİR 52 SAYFALIK RAPORUNU SUNACAK
Ayrıca Berk Akand’ın kameraya yüzünün dönük olması sebebiyle 20. katta Çağatay Aksu ile aralarındaki konuşmaları da çözecek dudak okuma uzmanının bulunduğunu dile getiren Tatar, “Dosya iki hafta önce uzmanların eline geçti, 30 saniye ile bir dakika arasında olan asansör önündeki konuşma çözülecek. Bu konuşmanın mahkemeye yetişmesi olası, yoksa hemen ardından belli olacak. Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Özdemir, hazırladığı 52 sayfalık rapor hakkında sorularımızı yanıtlayacak ve Şule Çet’in ev arkadaşı Lilia Tuhari dinlenecek” bilgilerini verdi.

Şule Çet Davası’nı hukuk öğrencilerinin dersliklerinden gelerek takip edeceğini söyleyen Tatar, “Cinayetler artarak devam ediyor. Genel olarak toplumda şiddet sorunu var ve katillerin cinayet işlemesi için hep bir bahanesi oluyor. Yasalar maalesef tek başına engel olamıyor, biz de katilleri cesaretlendirmemek adına uğraşıyoruz” dedi.

İlgili haberler
Şule Çet’in ailesi konuşuyor

Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ve yengesi Songül Çet: İdam, hadım değil adalet istiyoruz.

Şule Çet davası 16 Ekim 2019’a ertelendi

Şule Çet davasının 3. duruşması görüldü. Sanık Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk halinin deva...

Prof. Dr. Özdemir: Şule Çet’in 4 metre ileri düşme...

Şule Çet davasında mahkemeye sunulan rapora göre, düştüğü yer ile bina arasındaki 4 metrelik mesafen...

Şule Çet’in SGK kayıtları geldi| ‘Bu rapor psikolo...

Psikolojik durumuna dair rapor istenen Şule Çet'in SGK raporları geldi. Çet'in hiçbir ithal ilaç kul...