İstismara uğradı, uyuşturucuya alıştırıldı, şimdi de tehdit ediliyor
Lise yıllarında futbol oynarken istismara uğradığını söyleyen 23 yaşındaki Tuğçe Ö uyuşturucu ve fuhuş batağına düşerek zorlu bir hayat yaşamış. Tuğçe yine istismara uğramaktan korkuyor.

Türkiye’de futbol, birçok spor dali gibi erkek egemenliğinin hakim olduğu bir alan. Kadın futbolcuların önündeki en büyük engellerden biri de erkek egemneliği altına gizlenen cinsel istismar. Mersin’de 23 yaşındaki Tuğçe Ö. istismara uğramış futbolcu kadınlardan sadece biri. Tuğçe, futbol oynadığı dönemde kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, bugün de tehditlerine maruz kaldığını iddia ettiği spor yöneticileri A.K. ve M.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Lise yıllarında Mersin'de bir kadın futbol takımında oynadığı dönemde okulun aile birliği başkanı ve 6 öğrencinin tecavüzüne uğradığını söyleyen Tuğçe tecavüz sonrası şikayetçi oldu. Daha sonra şikayetini geri çeken Tuğçe Ö. uyuşturucuya alıştırıldığını ve fuhşa zorlandığını anlattı.
Bir işyerine silahlı saldırıda bulunmaktan cezaevine giren ve cezaevinde hamile olduğunu öğrenen Tuğçe burada doğum yaptı. 5 yıl hapis yattıktan sonra 1 ay önce tahliye olan Tuğçe yine cinsel istismara uğramaktan korktuğunu belirterek “Artık bir et parçası olarak görülmek istemiyorum” dedi ve erkek görünümüyle yaşamını sürdürmeye başladı. Tuğçe Ö. futbol oynadığı dönemde kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirttiği biri federasyon diğeri amatör kulüpler görevlisi 2 spor yöneticisinin yine kendisini taciz edip “Mersin'i terk et” diye baskı yaptığını söyleyerek suç duyurusunda bulundu.


ZOR BİR DÖNEM YAŞADIM, UYUŞTURUCUDAN KURTULDUM
Yaşadığı istismardan sonra spor camiasındaki insanların kendisine bakış açısının değiştiğini söyleyen Tuğçe yaşadıklarını şöyle anlattı: “Lisede yaşadığım tecavüzden sonra pes etmedim. İnsanlar ‘Bizim takıma gel’ dediklerinde ve ben gittiğimde, o takımın hocasının futbol oynamak değil de yararlanmak amacıyla çağırdığını fark ettim. Şikayetçi olduğum spor yöneticileri A.K. ve M.E. ile uyuşturucu bağımlısı olduğum için beraber oldum. Aradıklarında gidiyordum. Ancak beni takıma da almadılar. Uyuşturucu almak için fuhşa düştüm, caddelere düştüm. Uyuşturucu alabilmek için ne kadar yol varsa hepsine girdim. Boyutunu aşmıştı bağımlılığım. 2 gün dışarıdaysam üçüncü gün aşırı dozdan yoğun bakımdaydım. Yaşadığım ilişkiler zoruma gidince intihar ediyordum. Zor dönemdi.”
Cezaevindeyken tedavi olduğunu uyuşturucudan kurtulmak için büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Tuğçe bugün kızıyla birlikte koruyucu bir ailenin yanında kalıyor. Spor yöneticileri A.K. ve M.E. hakkında ise Tuğçe’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
İlgili haberler
Kadınlar Batman’daki istismar ve fuhşa karşı yürüy...

Batman’da çocuk yaştaki G’nin hamile kalmasıyla ortaya çıkan istismar ve fuhuş olayları üzerine kadı...

Batmanlı kadınlara ses olun!

Son dönem istismar haberleriyle gündem olan Batman, sesi içerisinde boğulan kadınların bedenlerini B...

GÜNÜN RAKAMI: 2017’de uyuşturucu ile mücadelede ra...

Madde kullanımı gençler arasında yaygınlaşan bir illet. Madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadeled...