İstismar faili korucu kendini aklamaya çalıştı
Şırnak’ta ‘çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçundan yargılanan korucu Ramazan Babat’a ceza istendi. İstismara maruz bırakılan çocuk tehdit edildiklerini söyledi. Duruşma 18 Aralık tarihine ertelendi

Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir çocuğun istismara maruz bırakılmasına dair korucu Ramazan Babat ile tutuksuz yargılanan 5 kişi hakkında “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan açılan davanın 8’inci duruşması görüldü. Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Ramazan Babat, tutuklu bulunduğu Ahlat T Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmada hazır edildi.

SUÇ DUYURUSU KABUL EDİLDİ

Mahkeme, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının önceki duruşmada fail hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasıyla yaptığı suç duyurusunu kabul ederek, dosyayla birleştirdi.

Duruşmada söz alan fail, bilindik ifadelerle kendini aklamaya çalıştı. Avukatı Gurgin Babat ise çocuğun beyanlarının delil yapılmayacağını iddia ederken, HTS kayıtlarının dosyadan çıkartılmasını ve imha edilmesini istedi.

ÇOCUK KONUŞTU: SÜREKLİ TEHDİT EDİYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasında olan çocuk beyanlarında ailesinin tehdit edildiğini söyledi. Çocuk, “Şikayeti geri almam için ailemi sürekli tehdit ediyorlar. Ailem bana bu durumu bildirdi. Ailem bu tehditlere ilişkin herhangi bir makama şikayette bulunmadı. Gittiğim her yerde beni buluyorlar. Bu yüzden yerim sürekli olarak değiştiriliyor. Karşı taraf, şikayeti geri almamam halinde ailem ve bana zarar vereceklerini bildiriyorlar. Ben bunlardan şikayetçiyim. Sanığın bugüne kadar mahkeme huzurunda verdiği bütün ifadeler kurgudur. Kafasında kurguladığı şeyleri huzurunuzda söylüyor ve yalan söylüyor” diye konuştu.

CEZA İSTENDİ

Savcı, mütalaasında tutuksuz failler Çetin Babat, Emin Güvercin, Sadi Babat, Şehmus Babat ve Yılmaz Güvercin'in “suç delillerini karartma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Savcı, fail Ramazan Babat hakkında ise “çocuğa nitelikli cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, mütalaaya katıldıklarını belirterek, faillerin cezalandırılmasını istedi. Fail avukatı ise, ek süre talep etti.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, fail avukatının ek süre talebini kabul etti. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 18 Aralık’a erteledi.


İlgili haberler
Şırnak’taki istismar vakası protesto edildi

Şırnak’ta 13 yaşındaki bir çocuğun uzman çavuş A.A. tarafından istismara maruz bırakılması kentte ve...

Şırnak'ta 13 yaşındaki çocuğu istismara maruz bıra...

Şırnak'ta 13 yaşındaki bir kız çocuğunu istismara maruz bırakan ve çevredekilerin tepkisi üzerine gö...

Dini vakıfta çocuk istismarı: Sanıktan çocuğa ‘Sak...

İstanbul’daki İşrak Vakfı müdürü, 14 yaşındaki bir çocuğa istismar suçundan tutuklandı. Güvenlik kam...