İşten atılan kadın işçiler kendi talepleriyle fabrika önünde!
Kocaeli’de VİP Tekstil firmasında çalışan işçiler sendikalaştıkları için işten atıldı. İşten atılan kadın işçiler fabrika önünde kendi talepleriyle yer aldı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kurulu bulunan VİP Giyim’de DERİTEKS Sendikasında örgütlenen işçilerden 15’i işten atıldı. Patronun sendika düşmanlığını fabrika önünde protesto eden DERİTEKS Sendikası her geçen gün artan baskılara da tepki gösterdi.

Bölgenin en büyük tekstil fabrikası olan VİP Tekstil firması işçilerin ifadelerine göre Türkiye ve dünya pazarına çalışan firma Kiğılı, Pier Cardin, Mark&Spencer, Calvin Klein ve daha birçok ünlü markalara çalışıyor. 600’e yakın işçinin çalıştığı yerde göçmen işçilerin de kayıt dışı şekilde yoğunluklu çalıştığı iddialar arasında. İşçiler, işten atılan ya da çalışma koşullarından dolayı çıkan işçilerin yerine sürekli göçmen işçilerin ucuz iş gücü olarak çalıştığını ifade etti.

Kötü çalışma koşullarına karşın Türk-İş’e bağlı, DERİTEKS' e (Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası) üye olan 6’sı kadın 15 işçi işten atıldı.

Bugün Türk-İş’e bağlı sendikaların da destek verdiği açıklama da kadın işçiler kendi taleplerini öne çıkardı.

Eylemdeki işçilerden Seher ilk defa böyle büyük bir iş yerinde çalıştığını söylerken, yine ilk defa bir sendikal faaliyetin içinde olduğunu belirtti. Heyecanı her halinden belli olan Seher içeride psikolojik baskı yaşadıklarını, yemeklerin çok kötü olduğunu ve yazın çok sıcakta çalıştıklarını belirtti. Seher kadın işçilerin mutlaka sendikalı olmaları gerektiğini çünkü en çok baskıyı onların yaşadığını söyledi. “VİP Tekstil’e sendika girene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” diyerek diğer işçilerin yanına giden Seher ve işten atılan işçiler eylemlerine açıklamalar ve halaylar eşliğinde devam etti.


İlgili haberler
Tekstil işçisi kadınlar: Vaatlerinde iş yok, aş yo...

İstanbul Sutangazi ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde bir tektil atölyesinde işçi kadınlara 8 Mart bildiri...

TEKSTİL İŞÇİSİ MELEK: Tek seçeneğimiz var, örgütle...

İşsizlik, geleceksizlik korkusu içinde bırakılan Melek, çocukluğunda oyun gibi gördüğü tekstili, çal...

SENDİKALAŞTIĞI İÇİN İŞTEN ATILDI: Birlik olmazsak...

İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi yemekhane bölümünde çalışan Şehriban Yeler, DİSK/Gıda-İş Sendikas...