Tekstil işçisi kadınlar: Vaatlerinde iş yok, aş yok! Var yok yol
İstanbul Sutangazi ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde bir tektil atölyesinde işçi kadınlara 8 Mart bildirileri dağıtan EMEP’li kadınlar, işçi kadınlarla seçim ve ekonomik kriz sohbeti yaptı.

8 Mart’a az bir zaman kaldı. 8 Mart hazırlıkları sürerken 8 Mart’a yönelik bildiriler, borşürler de dağıtılıyor.

İstanbul Sutangazi ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde bir tektil atölyesinde işçi kadınlara 8 Mart bildirileri dağıtan EMEP’li kadınlar, işçi kadınlarla seçim ve ekonomik kriz sohbeti de yaptı.
İşçi kadınlar çalışma koşullarına isyan ederken, “Biz 13 saate yakın çalışıyoruz onlar bizim paralarımızla saltanat kuruyor” diye anlattı hissettiklerini.

Krizin etkilerinden de bahseden işçi kadınlardan biri pazar fiyatlarına da tepki göstererek, “Zaten olan bize oldu. Pazara gidiyorum, hep yeşillik alıyorum onu da az az. Kızım soruyor ‘Anne biz bunları bir hafta mı yiyeyeceğiz’ diye ben de ‘E kızım et yiyeyemeyeceğize göre ot yiyeceğiz’ diyorum. Maaaşı alıyoruz eve gitmeden bitiyor. ‘Keşke ertesi gün verselerdi maaşı’ diyorum" diye konuşuyor.

Örgütlenmenin öneminden bahseden işçi, insanların “Ailemize, bize bir zarar verirler mi” diyerek korktuklarını söylüyor. İşçi kadın bir gün seçim bürosuna gidip, “Siz burada ne yapıyorsunuz? Sobalarınız yanıyor, gariban halkı düşünüyor musunuz” diye soracağını söyleyerek devam ediyor: “İlk başta ‘Yol, köprü, hastane, çöp’ diyorlar, ‘Ne iş, ne aş veriririz, ne de sizin için bir güvence sağlarız’ diyorlar, Var yok yol.”


İlgili haberler
8 Mart hediye beğenme günü değil

Sendikalı fabrikalarda hediyeler dağıtarak yapılan kutlamalar kadınları beklentiye sokuyor. Kadınlar...

Edremit’te kadınların gündemi kriz

Edremit’te 8 Mart öncesi buluşan kadınlar, krizin hayatlarına etkilerini konuştu: ‘Kriz sadece pahal...

BORKAD’lı kadınlar 8 Mart'a hazırlanıyor:Krize, şi...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD), bir yandan faaliyetlerine devam ederken bir yanda da yakla...