İstanbullu kadınlara Kız Kardeşlik Köprüsü çağırısı: Hayatı yeniden kuruyoruz
'İşyerindeki kadın arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarının koluna girsinler, üniversite ve lise öğrencisi arkadaşlarımız sıra arkadaşlarının ellerinden tutsunlar, komşularımızı çağıralım.'

Ekmek ve Gül'ün Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyası kapsamında İstanbullu kadınlar yarın Kartal Meydanı’nda buluşuyor. Yarın gerçekleşecek eyleme DERİTEKS sendikası ve kadın dernekleri de çağrı yapıyor.

'DEPREMZEDE KIZ KARDEŞLERİMİZİN TALEPLERİ İÇİN'

Bu 8 Mart’a deprem felaketinin yanı sıra kadınların derinleşen mevcut sorunları ile gittiğimizi söyleyen Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, “Kız kardeşlik köprüsüyle hem depremzede kız kardeşlerimizle dayanışmayı hem de hayatlarımızı yeniden ve beraber kurmayı amaçlıyoruz. Depremzede kız kardeşlerimizin derinleşen sorunlarını duyururken, taleplerini de memleketin dört bir yanına ulaştırmak istiyoruz. Bu yüzden Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği olarak 5 Mart Pazar günü Kartal Meydanı’ndayız ve tüm kadın arkadaşlarımızı da bu eyleme bekliyoruz” dedi.

'DERİTEKS ÜYESİ KADINLAR KIZ KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAK'

DERİTEKS Tuzla Şubesi Genel Sekreteri Pembe Maden ise çağrısında “Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle DERİTEKS’in emekçi ve mücadeleci kadınları, 5 Mart’ta gerçekleşecek olan Kız Kardeşlik Köprüsü etkinliği ile dayanışma içinde olacaktır” dedi.

'CANIMIZI BİRBİRİMİZE EMANET EDİYORUZ'

5 Mart için çağrı yapan bir başka isim de Ekmek ve Gül’den Avukat Elif Ergin. Ergin, “Neden buluşuyoruz? Çünkü biz canımızı birbirimize, birbirimizi de mücadeleye emanet ediyoruz. Yıllardır İstanbul’da kadınların, Ekmek ve Gül gruplarının, derneklerin, üniversite öğrencilerinin, emekçi kadınların kendi haklarını ve hayatlarını kazanmak ve korumak üzere verdikleri bir mücadele var. Dolayısıyla tam da rantçı ve kâr hırsına odaklanmış sistemin bu kadar ayyuka çıktığı bu dönemde, biz bu yıkıntıyı kabul etmiyoruz. Bu enkazın altından biz kadınlar olarak çıkarız. Kendi haklarımızı ve hayatlarımızı korumak için, kazanmak için bugüne kadar yaptığımız, biriktirdiğimiz ne kadar mücadele deneyimimiz varsa, bu birikimi aslında bir kez daha göstermek için bir araya geliyoruz” dedi.

'HAYATLARIMIZI YENİDEN KAZANMAYA DAİR SÖZ VERECEĞİZ'

Ergin sözlerine şöyle devam etti: “İşyerindeki kadın arkadaşlarımız, mesai arkadaşlarının koluna girsinler, üniversite ve lise öğrencisi arkadaşlarımız sıra arkadaşlarının ellerinden tutsunlar, komşularımızı çağıralım. Gece can korkusuyla astığımız düdükler var ya, o düdükleri bugünden yanımıza alalım ve 5 Mart günü Kartal Meydanı’nda hep birlikte buluşalım. Çünkü İstanbul’dan deprem bölgesine bir köprü kuruyorsak, hayatlarımızı eşit ve şiddetsiz olarak yeniden kazanmaya dair bir söz vereceğiz. Bu söze katılmaya da tüm İstanbullu kadınları çağırıyoruz.”

İlgili haberler
‘Bir yevmiyem kız kardeşlerim için’

‘Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmakla birlikte yaşananların bizde bıraktığı üzüntüyü, öfke...

Sancaktepe'de kız kardeşlik köprüsü için kadınlar...

Sancaktepe'de Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasını büyütmek amacıyla düzen...

Deprem, devlet ve siyaset

Trilyonluk firmaların kapsında vinçler yatarken, işçiler yılların emeğiyle sahip olduğu hiltisini ka...