İstanbul Sözleşmesi için nöbetteki kadınlar: Mücadelemizden vazgeçmiyoruz!
İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu İstanbul Sözleşmesi için başlattıkları nöbet eylemlerinin 4. haftasında da devam etti.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, "Sözleşmesi bizimdir vazgeçmiyoruz", "Bağır bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun", "Kadın cinayetleri politiktir", "Kadınlara değil katillere barikat" sloganları attı.

‘EMEĞİMİZDEN, GELECEĞİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ’

Kadınlar yaptıkları açıklamada, "Bize hayatı dar eden erkek şiddetinin, bunu meşrulaştıran erkek egemenliğinin İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmek için bahanesi çok. Onlar kendi iktidarları derdinde, ancak biz kadınların susmaya niyeti yok. Bizler İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

Pandemiyle artan işsizlik ve yoksulluğu da değinen kadınlar, "Bu süreçte kadınlar eve daha çok kapanınca ev içi yük yine kadınların omuzlarına yıkıldı. Biz ne ev içi ne de dışında emeğimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz. İktidar haklarına sahip çıkanlara, doğasına sahip çıkanlara saldırmaya devam ediyor. Bir gecede işçilerin haklarını elinden almaya, bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye, bir gecede İkizdere'ye girmeye çalışıyorlar. Bizler haklarımızdan, doğamızdan, emeğimizden, eşitlikten, geleceğimizden vazgeçmiyoruz" diyerek mücadele vurgusu yaptı.


MÜCADELE VURGUSU

"İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek bir yana etkin uygulanana kadar mücadele edeceğiz. Sözleşmeden çekilmeyi bekledikleri 1 Temmuz'da da yeniden sokaklarda olacağız" diyen kadınlar açıklama ardından katledilen Arzu Odabaş ve Edibe Göçer isimli kadınların hikayelerini okudular.

Basın açıklaması yapılan oturma eyleminde katledilen kadılar için ses çıkararak son buldu.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Polonya Meclisinde İstanbul Sözleşmesi'nden çekilm...

Polonya Parlamentosunun alt meclisi, ülkenin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılıp ayrılmayacağını belirl...

5 soruda İstanbul Sözleşmesi

Cumhurbaşkanı’nın bir gecede çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin soruları 5 maddede...

İstanbul Sözleşmesi feshedildi, kadınlar her yerde...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Kadın...