İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek’in 24 yıla kadar hapsi isteniyor
Çocuklarına ve kendisine sistematik işkence uygulayan eşi Ramazan İpek’i öldürmekten tutuklanan Melek İpek, hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Ramazan İpek’i öldüren Melek İpek hakkında "kasten öldürmek" suçundan hazırlanan iddianame tamamlandı. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, İpek'in 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi istendi.

İpek iddianamede yer alan ifadesinde, Ramazan İpek ile 12 yıl önce evlendiklerini belirtti. Evlilik hayatı boyunca sürekli şiddet gördüğünü anlatan İpek, "Evde bulunan avda kullandığı av tüfeği ve bıçak gibi silahlarla tehdit ediyordu hatta onları da yüzüme ve vücudumun çeşitli yerlerine vurarak darbediyordu. Aniden kızıp, bana ve çocuklarıma şiddet uygulardı. Alenen öldürmekle tehdit ederdi" diye belirtti.

Yaşadığı işkenceyi eşinin ailesine anlattığını ancak, ailesinin “Bir şey olmaz, severken iyi de döverken mi kötü, ileride düzelir, çocuklarınız var” sözleriyle olayın üstünü örtmeye çalıştığını belirten İpek'in, iddianamede yer alan ifadeleri şöyle: “7 Ocak'ta karşımdaki koltukta oturan eşim 'Ben boşanmak istiyorum' diye mesaj attı. Ben de 'sen bilirsin' cevabını yazdım. Mesajlaşarak boşanma konusunda anlaştık hatta çocukların velayeti konusunu bile yazıştık. Ondan sonra hiçbir tartışma olmadı. Çocuklarla odada yatmaya hazırlanıyorduk. Yatağın kenarında çocuklarla ayaktayken odaya av tüfeğiyle girerek 'Seni öldüreceğim, Kelime-i Şahadet getir' dedi. Yanımdaki çocuklarımı hemen arkama aldım. Eşimin çok kararlı olduğunu, ateş edeceğini anlamıştım.”

ÇOCUKLARIN İFADESİ

İpek’in iki çocuğu da iddianamede yer verilen ifadelerinde annelerinin anlattıklarını doğruladı.

İddianamede Ramazan İpek ile ilişkisi olduğu öne sürülen bir kadının da ifadelerine yer verildi. Kadın, maktulün eşi gibi kendisine de şiddet uyguladığını anlattı. Ramazan İpek’in kendisini ölümle ve ailesine zarar vermekle tehdit ettiğini söyleyen kadın, korktuğu için şikayetçi olmadığını belirtti.

HAKSIZ TAHRİK

Melek İpek'in eylemini Ramazan İpek'in haksız tahrik oluşturan pek çok eylemi sonucu gerçekleştirdiğinin aşikar olduğu vurgulanan iddianamede, "Yine de yargılama aşamasında meşru müdafaa olup olmadığı hususunun mahkemece de ayrıca değerlendirilip takdir edilebileceği düşünülmektedir" ifadelerine yer verildi.

İddianamede, “Eylemini haksız tahrik altında gerçekleştiren sanık hakkında ceza indiriminin en üst hadden yapılması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır” denildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
İşkenceci eşini öldüren tutuklu Melek İpek: 27 gün...

Kendisini ve çocuklarını ölümle tehdit eden işkenceci kocasını öldüren tutuklu Melek İpek: Burada 27...

İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek için müebbet...

Kendine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan ve işkence eden kocası Ramazan İpek’i öldüren Mel...

Antalya Kadın Platformu: Melek İpek serbest bırakı...

İşkencesine maruz kaldığı Ramazan İpek’i ölmemek için öldüren Melek İpek için kadınlar açıklama yapt...