İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İranlı kadınların ‘yüksek özgürlüğe’ sahip olduklarını iddia etti
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Mahsa Amini'nin ölümünü hastane raporlarına rağmen ‘doğal ölüm’ olarak nitelendirdi, ‘İran'da kadınlar çok özgür’ dedi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile AKP Genel Merkezi'nde görüştü.

Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan yer aldı. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Çavuşoğlu ile Abdullahiyan ortak basın toplantısı düzenledi.

ANKA'da yer alan bilgilere göre, ahlak polisi tarafından katledilen Mahsa (Jina) Amini'nin ölümünü 'doğal ölüm' olarak nitelendiren İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İran'daki kadınların da 'çok yüksek bir özgürlük ve haklara sahip' olduklarını savundu. Gelen eleştirilere, Filistin'de İsrail askerleri tarafından öldürülen Gazeteci Şirin Ebu Akile'nin ölümüne karşı çıkılmadığı iddiasıyla karşılık verdi.

Abdullahiyan basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

İran İslam Cumhuriyeti’nde kadınlar çok yüksek özgürlük ve haklara sahipler. Bir İranlı kızın doğal ölümü ile gözünü dünyaya kapatması esasen hepimizi büyük üzüntüye boğdu… Batı, dünyada ve bölgemizde kadın haklarının savunucusu olduğunu iddia ediyorsa neden bir Filistinli Hristiyan gazeteci Şirin Hanım’ın Siyonist rejiminin eliyle ölümüne karşı çıkmadı? Neden Amerika ve Batı’nın Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de ve hatta Yemen’deki girişimleri sayesinde ölen birçok kadın ve çocuğun hakları için bir tepki göstermediler? İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti, bölgemizde en güçlü demokrasiye sahip olan iki ülkedir.

Kolaj Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı- Sarkhat

İlgili haberler
İran’da sokakları terk etmeyen halk, 2 kişinin ida...

Mohammad Mehdi Karami ve Mohammad Hosseini’nin idamlarının ardından sokakları terk etmeyen İranlılar...

İran’da Mahsa Amini protestoları nedeniyle 2 kişi...

İran'da Mahsa Amini protestolarına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Mohammad Mehdi Karimi ve Sey...

İran’daki idamların durdurulması için 575 imza top...

Savaşa Karşı Hayat Konferansı Hazırlık Komisyonu İran’da idamların durdurulması talebiyle açıklama y...