İki kadını otobüste taciz eden ve saldıran iki erkek serbest bırakıldı
Maraş’ta bindikleri özel halk otobüsünde iki kadını taciz eden ve saldıran Adem A. ile Aydın A. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Maraş’ta Şeyma Pak ile kardeşi Büşra Pak bindikleri özel halk otobüsünde iki kişinin kendilerine sözlü tacizde bulunup, saldırdığını belirtti. Tacizi cep telefonu kamerasıyla kaydeden iki kardeşin şikayeti üzerine gözaltına alınan Adem A. ile Aydın A. ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

DHA’da yer alan habere göre 18 Temmuz’da akşam saatlerinde özel halk otobüsüne binen Şeyma Pak ile Büşra Pak, Adem A. ve Aydın A.’nın önündeki koltuğu oturdu. Adem A. ve Aydın A., sözlü tacizde bulundu, kadınların tepki göstermesi üzerine hakaret etti, kadınlara saldırdı.

Şeyma Pak, yaşananları cep telefonu kamerasıyla kaydederken Adem A. ve Aydın A. durakta inmek isterken Şeyma Pak’ın elinden telefonu almak için saldırdı. Bunun üzerine otobüs şoförü ile diğer yolcular şüphelilere müdahale etti. İhbar üzerine gelen polisler, Adem A. ve Aydın A.’yı gözaltına aldı. İfadelerinde kendi aralarında konuştuklarını savunan Adem A. ve Aydın A. sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber: DHA

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org


İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: Tacize karşı geliştirilen telefon u...

Kadınları sokak tacizlerinden koruma amaçlı geliştirilen telefon uygulamalarının sayısı her geçen gü...

Polis otelde tacize uğrayan kadına ‘rüya görmüşsün...

Elektrik Mühendisleri Odası, Kırıkkale’de kaldığı otelde tacize uğrayan Yönetim Kurulu Üyesi Kardele...

GÜNÜN DİKKATİ: Online tacize maruz kalan kadın say...

Plan International'ın küresel çapta yaptığı bir araştırmaya göre birçok genç kız ve kadın siber orta...