İİSŞP: Kadınların kazanılmış haklarının yanındayız
İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Banu Tuna, kadın hareketinin yanında olduklarını ve 26 Temmuz’da Abbasağa Parkı’nda yapılacak buluşmaya katılacaklarını belirtti.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İİSŞP) Dönem Sözcüsü Banu Tuna, “Kadın hareketinin yanında olduğumuzu, şiddetin önlenmesi, kadın istihdamı dahil toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gereken her türlü çabayı harcayacağımızı beyan ederiz” dedi. 

Tuna yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin önlenmesini amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi tartışan, Diyanet İşleri Başkanlığını giderek artan oranda günlük hayatın düzenlenmesinde söz sahibi kılan, hemen her gün polis şiddetinin sergilenmesine ses çıkarmayan, hatta şiddetin emrini veren iktidarın kadın ölümlerinden sorumlu olduğunu belirten Tuna, “Vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in kanı, kadın erkek eşitliğini tartışmaya açan, evrensel haklara ‘yerli ve milli’ şerh düşmeyi amaçlayan, şiddete uğrayan kadınlara Diyanet eliyle sabretmelerini öğütleyen, kadınlara kaç çocuk doğuracaklarını, nasıl doğuracaklarını dayatan iktidarın elindedir” dedi.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu olarak kadın hareketinin yanında olduklarını vurgulayan Tuna, “Şiddetin önlenmesi, kadın istihdamı dahil toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gereken her türlü desteği vereceğimizi, çabayı harcayacağımızı beyan ederiz. Kadınların kazanılmış haklarından dönülmesine izin vermeyeceğiz. Bu amaçla, kadın örgütlerinin 26 Temmuz Pazar günü, saat 17.00’de Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda buluşma çağrısıyla, kadınların haklarına ve hayatlarına sahip çıkmak üzere orada bulunacağımızı duyururuz” dedi.

İlgili haberler
‘İstanbul Sözleşmesi’ni tartışma, kadın cinayetler...

Pek çok kesimden Pınar Gültekin cinayetine tepki yağarken, kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi’nin t...

Toplanıyoruz; bir kişi daha eksilmemek, haklarımız...

‘Önümüzdeki 3 ay çok kritik. Kadın buluşmalarının bu süreçte toplumu bilgilendiren, en geniş kadın k...

Avukat Selin Nakıpoğlu: Sözleşme uygulansaydı Pına...

Pınar Gültekin cinayetinin ardından iktidarın hedefindeki İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çek...