Hülya Elkoca katledilmeden önce 30 kez emniyete başvurmuş
Evli olduğu Mehmet Aslan tarafından katledilen Hülya Elkoca’nın kardeşi Deniz Elkoca, ablasının defalarca emniyete gittiğini, uzaklaştırma kararını aldığını, ancak korunmadığını belirtti.

Urfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde yaşayan Hülya Elkoca, 6 Mayıs’ta evli olduğu ve hakkında birçok kez uzaklaştırma kararı aldırdığı Mehmet Aslan tarafından katledildi. Çocuk bahanesiyle zorla eve giren Aslan, Elkoca’yı Down sendromlu çocuğunun gözleri önünde silahla vurduktan sonra başında bekledi, polislerin ev baskınında yakalandı.

Kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Elkoca, Viranşehir Yeni Aile Mezarlığı’nda defnedildi. Elkoca’nın kardeşi Deniz Elkoca, MA'dan Ceylan Şahinli'ye konuştu. Deniz Elkoca, "20 ya da 30 kez emniyete gidip geldik, uzaklaştırma kararı verdiler. Ablam çok defa 'bu adam beni öldürecek' dedi. Ancak kimse müdahale etmedi” dedi.

EVDE ALIKOYDU

Olay günü yeğeninin kendisini aradığını belirten Elkoca yaşananları şöyle anlattı:

“Annesini aradığını ancak ulaşamadığını, sürekli Aslan'ın telefona çıkığını ve telefonu annesine vermediğini söyledi. Bunun üzerine ona ‘Aslan'ı arayacağımı’ söyledim ve telefonu kapattım. İlk aradığımda telefonu açmadı. Daha sonra ablamı aradım, ilkinde açmadı, ikinci sefer aradığım zaman Aslan telefonu açtı ve ablamın banyoda olduğunu söyledi. Ablam ve yeğenimin konuşmasına neden izin vermediğini sordum. Bunun üzerine 'Suç sende onun üzerinde baskı kurmama izin vermedin' dedi”

Daha sonra ablasının evine gittiğini belirten Elkoca, polis ekipleriyle birlikte eve vardıklarını, Mehmet Aslan'ın kapıyı açmaması üzerine polislerin kapıyı kırdığını ve içeriye gaz bombası attıktan sonra faili yakaladıklarını anlattı. Ablasının Down Sendromlu çocuğunun yanında katledildiğini belirten Elkoca, "Yaşadıklarından kaynaklı çocuk bir gülüyor bir ağlıyor. Ablam sürekli engelli oğluyla ilgileniyordu, sürekli yanındaydı. Bundan kaynaklı çocuğu çok etkilendi” ifadelerini kullandı.

ŞİDDET VE ÖLÜM TEHDİTLERİ

Aslan’ın her zaman sorun yarattığını, ablasının 5 yıllık evliliği psikolojik ve fiziksel şiddette maruz kaldığını kaydeden Elkoca, şunları aktardı: “20 ya da 30 kez emniyete gidip geldik, uzaklaştırma kararı verdiler. Ablam çok defa 'bu adam beni öldürecek' dedi.”

ÇOCUKLARA PSİKOLOJİK ŞİDDET

Failin ablasının önceki evliliğinden olan 3 çocuğuna dönük psikolojik şiddette bulunduğuna dikkat çeken Elkoca, "Önceki eşine de şiddet uyguluyormuş, hatta eşi kanserden kaynaklı ameliyat olduğu zaman, tedavisi tamamlanmadan kendisine şiddet uygulamış. Bu durumdan kaynaklı kadını hastaneye kaldırmışlar, polisler müdahale de bulunmuş” dedi.

ŞİKÂYETLER GÖZ ARDI EDİLDİ

Katliamın planlı bir şekilde gerçekleştiğinin altını çizen Elkoca, devamında şöyle dedi: “Her sabah saat 07.00 gibi kızını okula götürürdü. Olayın yaşandığı günde kızını okula götürme bahanesiyle kendi kardeşinin evine götürüyor. Daha sonra geri dönüyor, gidip dükkanını kapatıyor, yanında çalışan oğlunu bir yere gönderiyor ve eve geri dönüp ablamı öldürüyor. Ablam ondan ayrılmak istediği için öldürüldü. Bunu kaç defa Emniyette de dile getirdi. Ancak kimse müdahale etmedi. Katledildiği zaman uzaklaştırma kararı yoktu. Ablam ondan ayrılmak istediği zaman Aslan sürekli kızını bahane ederdi. Aslan kadın düşmanıydı, onunla komşu olan bir polis vardı, 'Mehmet Aslan'ın eşine neler yaptığını görüyorduk' dedi. Polissin, madem gördün neden müdahale etmedin? Aslan şu an tutuklandı. Başka kadınlar bunu yaşamasın.”

İlgili haberler
Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...

Yeni bir örgütlülük ve iyi bir sözleşmeyle ilk 1 M...

Kısa süre önce Genel- İş İzmir 7 Nolu Şubede örgütlenen ve ilk defa TİS imzalayan Kemalpaşa Belediye...

Rosa’nın çaresizlik resmini silen silgi

Küçük yaşında hayatın zorluklarıyla karşılaşan Rosa, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ile tanıştıkta...