Hukuk garabeti: Y.O. davasında sanığa haksız tahrik indirimi!
Defalarca koruma kararı almasına rağmen ayrıldığı Ömer Faruk A. tarafından sokak ortasında vurulan Y.O. 22 ameliyat geçirdi, tek gözünü kaybetti, mahkeme ise sanığa haksız tahrik indirimi verdi!

Koruma kararına rağmen sokak ortasında vurulan ve 22 kez geçirdiği ameliyat sonrasında tek gözünü kaybeden Y.O. davasında sanık Ömer Faruk A., haksız tahrik indirimi aldı. Müebbet ceza alan sanık Ömer Faruk A., uygulanan indirimlerle 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı.  

Defalarca koruma kararı almasına rağmen ayrıldığı Ömer Faruk A.'nın silahlı saldırısına uğrayan ve 22 kez ameliyat geçirdikten sonra tek gözünü kaybeden Y.O'nun istinaftan dönen dosyasının 10. duruşması geçtiğimiz hafta Ankara Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülerek karar verildi.

Müebbet hapis cezası ile cezalandırılan Ömer Faruk A. “Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığından” takdiri 14 yıl, ardından verilen haksız tahrik indirimi ile de 7 yıl 6 ay cezalandırılmasına karar verildi. Tutuksuz yargılanan dışardan tacizlerini sürdüren Berkcan A ile Yunus E’nin ise beraatine karar verildi.

Hakim, davaya müdahil olan derneklerin katılan sıfatını ise kaldırdı.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanık Ömer Faruk A’nın tutukluluğunun devamını isterken haksız tahrik indirimine ise yer vermemişti. Ayrıca tutuksuz yargılanan sanık Berkcan A ile Yunus E’nin de olay yerinde olduğunu kabul etmişti.

Ömer Faruk A., “Kasten öldürme, hakaret, tehdit” suçlamalarıyla yargılanıyordu.

İlgili haberler
Y.O davasında mütalaa verildi, sanığa haksız tahri...

Polis koruması ve uzaklaştırma kararlarına rağmen ayrıldığı erkek tarafından öldürülmek istenen ve b...

Y.O. Davası| Pompalı tüfekle evin önünde bekleyene...

Y.O.’yu koruma kararına rağmen sokak ortasında vuran Sanık Ömer Faruk A.’nın yargılamasına devam edi...

‘Y.O.’yu yalnız bırakmayalım’

ÖHD, ÇHD ve İHD Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Komisyonları, Y.O.’yu sistematik şiddete maruz bırakan f...