Hiranur Vakfındaki çocuk istismarı davasının ikinci duruşması görülüyor
İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfında 6 yaşındaki H.K.G’nin sistematik istismara maruz kalmasına ilişkin davanın ikinci duruşması görülüyor.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılmasına ilişkin açılan davanın ikinci duruşması bugün Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Geçtiğimiz duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kapalılık talebini kabul eden Mahkeme Heyeti, duruşmanın kapalı devam etmesine karar vermişti. Mahkeme, baroların, siyasi partilerin, kadın örgütlerinin katılım taleplerini ise reddederek dosyaya gizlilik kararı da getirmişti.

İddianamede ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

Duruşmanın görüldüğü Anadolu Adliyesi önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve SOL Feminist Hareket üyesi kadınlar iki ayrı açıklama gerçekleştirdi.

Birgün’ün aktardıklarına göre, 10 avukatın gözlemci olarak duruşma salonuna alınacağı söylenen davayı takip etmek için farklı bölgelerden gelen baro temsilcileri, duruşma salonuna alınmadı. Salona bazı bölgelerden 3 avukat alınırken bazı bölgelerden hiç temsilci alınmaması tepkiye neden oldu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hiranur Vakfı davasına karartma| İstismar davası h...

Hiranur Vakfı'nın istismar davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme avukatların katılımı redde...

Cumhurbaşkanı Hiranur Vakfındaki istismar için ‘mü...

AKP Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği Kadın Emeği Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hi...

Tarikat, cemaat, AKP ve geleceğimiz

Çocuklarla evlenmenin meşrulaştırılması, taciz ve tecavüzün suç listesinden çıkarılması, kadınların...