HEDEP Milletvekili Perihan Koca: 'Çürümüşlük, erkek faili yine aklıyor'
19 yaşındaki B.B.'ye 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunması üzerine kendisine dava açılan şarkıcı Kurtuluş Kuş'un beraat etmesine dair HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca Mecliste açıklama yaptı.

Geçtiğimiz yıl, şarkıcı Kurtuluş Kuş hakkında, bir otelde 19 yaşındaki B.B.'ye nitelikli cinsel saldırıda bulunması üzerinden 12 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 1,5 süren davanın 2 Ekim'deki karar duruşmasında Kurtuluş Kuş, Adli Tıp Kurumu'nun raporu, psikiyatri uzmanlarının raporu ve tanık ifadelerine rağmen beraat etti. HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, bu durumu Meclis gündemine getirdi.

YARGIDAKİ ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN BEDELİNİ KADINLAR ÖDÜYOR

Koca yaptığı açıklamaya "Bugün karşınıza bir kadın kardeşimin sesine ses olmak için çıktım…Bugün karşınıza kanıtlar, adli tıp raporları ve tanık ifadeleriyle suçun sabit bulunmasına rağmen, bir tecavüz davasının nasıl birden seyir değiştirdiğini, sanığa mahkemece nasıl beraat kararı verildiğini anlatmak amacıyla çıktım." diyerek başladı. Ülkedeki hukuk sisteminde, yargı mensupları hakkında ortaya atılan iddialar, rüşvet ve hükümetin yargıyı yönlendirmesi gibi bir çok sorun olduğunu vurgulayan Koca, yargıdaki çürümenin bedelini iş cinayetlerinde katledilen işçilerin, şiddete uğrayan kadınların ödediğini söyledi.

Bu bedeli ödeyenlerden birinin de Kurtuluş Kuş tarafından nitelikli cinsel saldırıya maruz bırakılan B.B. olduğunu söyleyen Koca, B.B. ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve süreci başından beri takip ettiklerini ifade etti. B.B.'nin kendileriyle iletişime geçtiğinde sürecin bir noktasında davanın seyrinde tuhaflıklar başladığını ve failin aklanmaya başladığını ifade ettiğini söyleyen Koca, B.B.'den Kuş'un müdafiliğini MHP bağlantılı bir avukatın üstlendiğini ve MHP Aydın il yönetiminin davaya müdahale ettiğini öğrendiklerini öğrendiklerini belirtti. Keza 2 Ekim'de görülecek olan karar duruşmasının gecesinde Kuş'un sosyal medya hesabından, "Bu sabah güneş benim için doğacak" gibi bir paylaşım yaptığını gördüklerini söyleyen Koca, yine B.B.'nin ifadesine göre beraat kararı sonrası Kuş'un, "Beni MHP beraat ettirdi" dediğini öğrendiklerini söyledi. Görüş aldıkları avukatlar ve uzmanlara göre bu davadan beraat kararı çıkmasının olası olmadığını belirten Koca, "Çürümüşlük, erkek faili yine aklıyor." dedi. 

Beraat kararına B.B.'nin avukatları ve savcı itiraz etti. Dosya istinaf mahkemesine gönderildi ve yakında kararın çıkması bekleniyor. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya müdahil oldu ve karara yönelik itiraz dilekçesi gönderdi. 

Koca davanın takipçisi olacaklarını belirterek "Bu davada tüm tanık ve kanıt ifadelerine rağmen, tecavüzcü bir erkeğin göz göre göre aklanmasına izinvermeyeceğiz." dedi ve tüm kadınları ve kadın örgütlerini davanın takipçisi olmaya çağırdı.  

Fotoğraf: Perihan Koca

İlgili haberler
Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

GÜNÜN FOTOĞRAFI: Artan tecavüz ve tacize karşı kad...

60 yıl önce Ankara'da, artan şiddet olaylarına sessiz bir yürüyüşle tepki gösteren kadınlar...

Haberlere erişim engeli: medyanın ‘tecavüzcülerle’...

Tecavüzden hüküm giyen Güreşçi Recep Çakır hakkındaki haberlere ‘unutulma hakkı’ gerekçe gösterilere...