HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında 8 Mart kartı fezlekesi hazırlandı
Cezaevindeki tutuklu kadınlara 8 Mart kartı gönderen HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında tutukluları motive ettiği gerekçesiyle fezleke hazırlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlama amacıyla tutuklulara kart gönderen HDP Milletvekili Semra Güzel, kadınları “motive etmekle” suçlandı ve hakkında fezleke hazırlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında cezaevlerindeki tutuklulara gönderdiği kutlama kartları nedeniyle fezleke hazırlandı. İzmir Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan kadın tutuklulara gönderdiği kutlama kartının “tutukluları motive” ettiği gerekçesiyle Güzel’e “terör örgütü propagandası” suçu yöneltildi. Güzel’in yolladığı kutlama kartında şu ifadeler yer aldı:

“Onurlu direnişini saygıyla selamlıyorum. Ellerimizi bahçeye dikiyoruz ve elbet yeşereceğiz biliyoruz, ne sakalları akıllarından faz la olan adamlar, ne sesleri vicdanlarından daha yüksek çıkanlar hiçbiri durduramadı saçları sırma özgürlük kokan kadınları ve hiç biri durduramayacak dünyanın devri döndükçe, bu inanç ve umutla 8 Mart’ınızı baharın ellerinde yeşeren umutla selamlıyor, tanrıçaların dostluğu ile kucaklıyorum.”

Kaynak: MA


İlgili haberler
Sultangazi Kadın Dayanışması 8 Mart’a giderken yüz...

Sultangazi Kadın Dayanışması, Anatolia Düğün Salonunda dün gerçekleştirdiği etkinlikte 300 kadınlar...

ODTÜ'de 8 Mart hazırlıkları: Eşitsizliğe karşı güç...

ODTÜ’de 8 Mart hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor, öğrenciler eşitsizlik karşısında daha güçlü olabilm...

8 MART 2020| Krize ve şiddete karşı isyanda, tüm d...

Ortak bir söz kurmak için yan yana gelen, bugün sokaklara çıkıp, taleplerini haykıracak olan kadınla...