Sultangazi Kadın Dayanışması 8 Mart’a giderken yüzlerce kadınla şölende buluştu
Sultangazi Kadın Dayanışması, Anatolia Düğün Salonunda dün gerçekleştirdiği etkinlikte 300 kadınlar bir araya geldi. Kadınlar müzikle coşarken, şölende dayanışması vurgusu yapıldı.

Sultangazi Kadın Dayanışması 8 Mart’a giderken kadınlarla bir araya geldi. Dün akşam Anatolia Düğün Salonunda gerçekleşen etkinliğe 300’e yakın kadın katıldı.
Nergis Güzel’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte kadınlar Kadın Müzik Gurbunun müzik performansıyla coştu. Güzel, müzik Grubundan sonra Güzel, Sultangazi Kadın dayanışmasının gerçekleştirdiği etkinlikleri anlattı.


Sultangazi Kadın Dayanışması adına bir açıklama yapan Çayan Sarıkaş ise şunları söyledi:

Bugün 8 Mart’ı asıl anlamından uzaklaştırmak isteyenler, 8 Mart’ı silikleştirmek isteyenler biliyor ki 8 Mart sadece takvimdeki bir tarih değildir. Bir mücadelenin kazanımıdır. Bugün hâlâ dünyanın her yerinde biz kadınlar kapitalist sömürüden payımızı alıyorsak, eşitsizliğe, tacize, tecavüze, şiddete maruz kalıyorsak, yaşam hakkımız dahi elimizden alınıyorsa 8 Mart geçmiş değil gelecektir. 8 Mart bizler için bir anmadan bir kutlamadan öte bir mücadele çağrısıdır. 8 Mart Lyon’da, Meşhed’de, New York’ta, Şikago’da dünyanın her yerinde kadın mücadelesini birleştirdiğimiz ve güçlendiğimiz bir noktadır. 8 Mart, tüm dünya çapında kadınların taleplerin ve mücadelelerin ortaklaştıracağı bir gündür. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne giderken tüm kadınları el ele vermeye, birleşmeye ve değiştirmeye çağırıyoruz!



Çayan Sarıkaş’tan sonra sahne alan Pınar Aydınlar ile coşan, halaylar çeken kadınlar “Yaşasın kadın dayanışması”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloaganları attı. Şölen Ropel Erbane Grubunun erbane gösterisiyle sona erdi.


İlgili haberler
Kadınlar Sultangazi’de şiddeti ve istismarı konuşt...

Sultangazi Kadın Dayanışması kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekmek için 25 Kasım...

Sultangazili kadınlar: ‘Krizin faturasını biz ödem...

Sultangazi Kadın Dayanışması’nın ‘Krize Karşı Kadın Buluşması’nda kadınlar ekonomik krizin kadınları...

Sultangazi’de Emek Partili Kadınlar kahvaltıda bul...

‘Kadın kadına bir sofrada ekmeğimizi paylaşalım’ diyen Emek Partili Kadınlar Sultangazi’de kadınlarl...