Hacettepe Üniversitesi yurdunda bir kadın öğrenci hayatını kaybetmiş halde bulundu
Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Evleri J Blokta kalan Ayşegül Tayyar isimli öğrenci hayatını kaybetmiş halde bulundu. Ölüme tepki gösteren Emek Gençliği ‘Bu sistem bizi öldürüyor’ dedi.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü, Öğrenci Evleri J Blokta kalan Ayşegül Tayyar isimli öğrenci hayatını kaybetmiş halde bulundu. Öğrencinin intihar ettiği iddia ediliyor.

Üniversite rektörlüğü açıklama yaparak, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. İntihara tepki gösteren Hacettepe Emek Gençliği, “Bu sistem bizi öldürüyor” dedi.

‘CİNSİYETÇİ SÖYLEMLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Üniversitedeki çok sayıda öğrenci grubu intihara tepki göstererek mücadele çağrısı yaptı. Hacettepe Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu (HÜKÇAT) X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

“Bugün Beytepe Öğrenci Evleri J Blok 5. Katta intihar ettiğini öğrendiğimiz arkadaşımızın haberiyle sarsıldık. Yaşam şartlarımız, artan baskılar ve şiddet gün geçtikçe artarken biz her yeni güne bir arkadaşımızın ölüm haberiyle uyanıyoruz. Arkadaşımızın ölümü üzerinden yükselen cinsiyetçi söylemler kabul edilemez! Hacettepe’de ne bir arkadaşımızın daha ölmesine ne de ölümü üzerine yükselen cinsiyetçi söylemlere müsaade etmeyeceğiz! Acımız çok büyük sıra arkadaşları başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi yaşamına son verd...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan’ın yurt odasında cansız bedeni...

Hacettepe’de bir kadın öğrenci ölümle tehdit edild...

Hacettepe’de bir kadın öğrenci, KYK yurtlarında yaşanan ihmalleri protesto eyleminin ardından, kendi...

Üniversite öğrencileri: Gençler geleceksizlik yüzü...

Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK) Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Eli...