Güzeltepeli kadınlar: Sorunlarımızı birleşerek çözebiliriz
Güzeltepeli kadınlar yaşadıkları sorunları ve talepleri dile getirmek için 25 Kasım dolayısıyla bir araya geldi. Etkinlikten memnun kalan kadınlar tekrar buluşma kararı aldı.

Çiğli’nin Güzeltepe semtinde, 25 Kasım dolayısı ile “Kadınların sorunları, uğradıkları cinsel, ekonomik ve birçok farklı şiddetin sağlık üzerindeki etkileri” konulu söyleşide kadınlarla bir araya geldik.

Ekmek ve Gül okurları olarak düzenlediğimiz söyleşiye hazırlık sürecinde, çıkardığımız el ilanları ile birlikte yaklaşık 250-300 kadınla yüz yüze gelerek çağrı yaptık.

Elliye yakın kadın arkadaşımız söyleşimize katıldı ve yapılan tartışmalarda sorunlarımızı çözmek için birleşip örgütlenmemiz gerektiği vurgusu öne çıktı.

ÇÖZÜM, BİRLİKTE MÜCADELE
Avukat Şenay Tavuz ve SES İzmir Şube Başkanı Hülya Ulaşoğlu’nun katıldığı söyleşide; son yıllarda kadınların verdiği mücadeleler ile yasalarda kadınlar lehine olumlu düzenlemeler yapıldığı ancak bunların uygulanmadığı ve getirilen yeni düzenlemelerle de elimizden alınmaya çalışıldığı dile getirildi. Kadına yönelik şiddeti, devletin önlemek zorunda olduğu, fakat imza attığı İstanbul Sözleşmesi gibi çeşitli sözleşmelere rağmen bu görevini yerine getirmediği belirtilerek bağımsız kadın örgütlenmelerinin önemine vurgu yapıldı.

İktidarın işçi ve emekçiler üzerindeki baskıcı ve hak gasbına dayalı politikalarının, kadınlar üzerinde de geçerli olduğu dile getirilerek, hakları için işçilerin mücadele vermesinden başka bir çözüm olmadığı gibi kadınlarında haklarını korumak ve uygulanmasını sağlamak için mücadele edilmesi gerektiği belirtildi. Söyleşi için kahvehaneyi dolduran kadınların iradesinin aslında bir bütün olarak ülkede bu iradenin olduğunun ve olabileceğinin kanıtı olduğu ifade edildi.


'DAHA ÇOK BİR ARAYA GELELİM'
Kadınlar, bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesinin bir ihtiyaç olduğunu söylerken, sorunlarının çok çeşitli olduğunu ve her geçen gün bu sorunların arttığını belirttiler. Konuşmacı ve katılımcı kadın arkadaşlarımızın samimi ve dostça söyleştiği etkinlikte taciz meselesi gündeme geldiğinde yaşadıkları pek çok şey olduğunu ama bunu kimseye anlatamadıklarını dile getiren kadınlar oldu.

Bir sonraki etkinliğin konusunun ne olacağı da birlikte belirlendi. Güzeltepe gibi işçi ve emekçi ailelerin oturduğu semtlerde, aile içi diyalog sorununun önemli olduğunu ifade ederek bir sonraki panelin konusunu "Çocuk ve Aile İletişimi" olarak belirleyen kadınlar memnun bir şekilde ayrıldılar. Sorunlarımızın çözümü için daha çok bir araya gelme fikri, bu söyleşi ile birlikte ete kemiğe bürünmüş oldu.

İlgili haberler
İzmirli kadınlar 25 Kasım’ı konuşuyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla İzmirli ka...

25 Kasım mı, o da ne?

Kadın ve erkek tekstil işçileriyle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününü konuştuk. Çalışm...

İl il 25 Kasım eylemleri

Kadına yönelik şiddetin, kadın ve çocuklara yönelik suçların önlenmesi için kadınlar gün boyu Türkiy...