Güzeltepe ve Küçükçekmece’de kadınlar çocuk istismarının affına ve İstanbul Sözleşmesine saldırılara tepki gösterdi
İstanbul Güzeltepe Mahallesinde ve Küçükçekmece’de kadınlar, çocuk istismarının affına ve İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı bildiri dağıttı, basın açıklaması yaptı.

Kadınlar çocuk istismarının af getiren düzenlemeye ve İstanbul Sözleşmesine saldırılara karşı tepkileri dile getirmeye ve mücadeleyi büyütmeye çalışıyor.  

Güzeltepe Ekmek ve Gül Grubu İstanbul’un Güzeltepe mahallesinde çocuk istismarının affına karşı bildiri dağıtıp kadınlara seslenirken, TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu çağrısıyla Küçükçekmece’de kadınlar İstanbul Sözleşmesine dönük saldırıları protesto etti.


Güzeltepe Ekmek ve Gül grubu Güzeltepe pazarında çocuk istismarına karşı bildiri dağıttı. Kadınlar birlikte mücadale çağrısı yaparken, kimi kadınlar "Pandemi sürecinde üstümüze basa basa doymadılar, pandemide ölmedik şimdi çıkardıkları yasalarda öldürmeye çalışıyorlar" dedi.

Öte yandan Küçükçekmece’de TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu çağrısıyla açıklama yapan kadınlar Ali İsmail Korkmaz Parkında çocuk istismarının affına ve İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı açıklama yaptı.


Basın açıklamasında taleplerini sıralayan kadınlar, “Çocuk cinsel istismarcılarına yönelik af girişimlerinden tamamen vazgeçin ve bunu kamuoyuna derhal ilan edin! İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçin! Kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddeti durdurun! Kadınların kazanılmış haklarını tehdit etmekten vazgeçin!” dedi.


İlgili haberler
Batman ve Şırnak’taki çocuk istismarları protesto...

Batman ve Şırnak’taki çocuk istismarlarını protesto gösterileri devam ediyor. Antalya ve Kocaeli’de...

Genç kadınlar: Çocuk istismarı suçtur, affedilemez...

Sultangazi ve Eyüp Ekmek ve Gül Grubu üyesi kadınlar çektikleri video ile çocuk istismarına evlilikl...

Almanya'da 'çocuk evlilikleri'nin yasaklanmasının...

Almanya’daki kadın örgütleri ülkede yapılacak çocuk evliliklerinin kesinlikle yasaklanmasını istiyor...