GÜNÜN KAMPANYASI: Üniversiteliler Şule Çet için adalet diyerek imza topluyor
ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu “Şule Çet İçin Adalet” diyerek ülke genelinde imza kampanyası başlattı. 60’ın üzerinde topluluğun imza verdiği kampanyaya siz de destek olun!

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu “Şule Çet İçin Adalet” diyerek ülke genelinde imza kampanyası başlattı. Üniversitelerin öğrenci topluluklarının destek verdiği kampanyaya şu ana kadar 60 topluluk imza verirken kampanya halen devam ediyor. Kampanyada Şule’nin ölümüne ilişkin ana akım medyada verilen haberlere tepki gösterilerek, “Şule’nin ölümü ne ‘münferit’ ne de arkadaşımızın suçu” denildi. İmza metni şöyle:

Şule Çet, 23 yaşında bir üniversite öğrencisiydi. Türkiye’deki milyonlarca genç gibi eğitim masraflarını karşılayabilmek için part-time olarak bir işte çalışıyordu. Çalıştığı firmanın kapatılması ve ortaklarından birinin kendisini yeniden işe alabileceğini söylemesi üzerine Ankara’nın en lüks plazalarından biri olan Yelken Plaza’ya iş görüşmesine gitti. İlerleyen saatlerde arkadaşlarına mesajlar atarak orada mahsur kaldığını duyurdu, “Adam bana takmış, çıkamıyorum” dedi. Şule’nin ölümünü “İki erkekle lüks plazaya girdi, sonrası…”, “Kendini 20. kattan atarak intihar etti” başlıklarıyla gördük ana akım medyada, tam da katil Çağatay Aksu’nun ifadesine uygun olarak atılmış başlıklardı. Suçu Şule’de arıyorlardı… Hepimizin içini kemiren huzursuzluk, otopsi raporunda ortaya çıktı: Şule’ye uyutucu özelliğe sahip uyuşturucu verilmiş, tecavüze uğramış ve sonrasında balkondan aşağı atılmıştı…
Şule’nin ölümü ne “münferit” ne de arkadaşımızın suçu. Tam tersine:
- Şule’nin ölümünün nedeni, milyonlarca üniversiteli genci çalışmak zorunda bırakan paralı eğitim sistemidir.
- Şule’nin ölümünün nedeni, iktidar sırtından geçinen sermaye gruplarının ne yaparlarsa yapsınlar “paçayı kurtaracaklarını” bilmeleridir.
- Şule’nin ölümünün nedeni, “Kadın ile erkek fıtratı gereği eşit olamaz” diyen siyasi iktidar ve onun tecavüze “gerekçe” arayan yerel temsilcileri ile cinsiyet-ayrımcı politikalarıdır.
- Şule’nin ölümünün nedeni, her fırsatta “idam”, “hadım” gibi sorunun çözümüne odaklanmayan ikiyüzlü politikaları öne süren ancak zaten var olan cezaları uygulamayanlardır.
- Şule’nin ölümünün nedeni, kadın cinayetlerini magazinsel bir dille veren ve suçu kadında arayan medya kuruluşlarıdır.
Şule’nin katillerinin bir an önce yargılanarak herhangi bir cezai indirime gidilmeden cezalandırılmasını istiyoruz. Şule için adalet istiyoruz! Üniversite gençliği olarak arkadaşlarımızın hayatlarının hiçe sayılmasına ve yaşananların üstünün kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Katiller cezalarını bulana kadar, gerçek adalet sağlanana kadar bu davanın takipçisiyiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Tüm üniversite gençliğini arkadaşımızın hesabını sormak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!


ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu’nun #ŞuleÇetİçinAdalet diyerek başlattığı imza kampanyasına şu ana kadar altmışın üzerinde öğrenci topluluğu imza verdi. Halen devam eden kampanyada Şule’nin katillerinin bir an önce yargılanarak herhangi bir cezai indirime gidilmeden cezalandırılması isteniyor. İmzacı toplulukları görmek ve kampanyaya katılmak için TIKLAYIN


İlgili haberler
Görükle’de taciz ve şiddet son bulsun diye...

Gece geç saatlere kadar çalışıp eve kendimizi attığımızda ardımızda neler mi bırakıyoruz? Patron ve...

Üniversiteye hoşgeldiniz!

Üniversiteye yerleştirme sonuçları açıklandı. Bir üniversiteye yerleşenler mutlu... Bu mutluluğu boz...

Şule’nin ölümü intihar değil cinayet

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden, ölümünün intihar...

Şule öldürüldü mü?

Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek yaşamını yitiren Şule Çet’in otopsi raporunda cinsel sal...

GÜNÜN TALEBİ: Şule Çet için adalet!

İntihar ettiği söylenen Şule Çet için hazırlanan otopsi raporunda cinsel saldırı ve boğuşma izlerine...