GÜNÜN ÇAĞRISI: Her okulda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek!
Yerel yöneticilere, en alttan en üste sağlık ve eğitimden sorumlu devlet yetkililerine bu sesi duyuralım! Birlikte başarabiliriz. Okullarda bir öğün ücretsiz yemek haktır!

Çocuklarımızın bugününde ve geleceğinde son derece önemli bir yerde olan beslenme hakkını hayata geçirmek; her okulda ücretsiz bir öğün yemek verilmesi için kurumları harekete geçirecek, zorlayacak bir mücadele son derece önemli. Bunun için de başta ebeveynler olmak üzere çocukların temel haklarının sağlanmasında sorumluluğu olan ve bundan etkilenen herkesi dâhil edeceğimiz geniş, yaygın, yerel birlikteliklere ve dayanışmalara ihtiyacımız var.

Ebeveynler, veli örgütlenmeleri, öğretmenler, eğitim sendikaları, mahallelerde muhtarlar, dernekler, vb. yer alacak herkesle bir araya gelerek ücretsiz yemek sağlanmasında görevi bulunan herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağıracak, harekete geçmelerini sağlayacak bir inisiyatif ortaya koyabiliriz. Çocuklarımızın bugünleri de gelecekleri de karşılanması çok mümkün ve hatta basit olan ihtiyaçlar yüzünden karanlıkta kalmasın!

Gelin, ülkenin dört bir yanında bu talebi hayata geçirmek için el ele verelim. 

İlgili haberler
‘Ekmek arası ekmek’ten beslenme mi olur?

Hayatımız hep bir şeylerden kısmakla geçti, artık çocuklarımızın beslenmesinden de kısmak zorunda ka...

Sağlıklı beslenme için para da, zaman da yok ama b...

En temel besin maddelerini satın almak giderek güçleşiyor. İş koşuşturması sağlıklı yemekler hazırla...

‘Her okulda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ tal...

Yerel yöneticilere, en alttan en üste sağlık ve eğitimden sorumlu devlet yetkililerine bu sesi duyur...