Güngören Demokrasi Platformu 8 Mart açıklaması yaptı
Güngören Demokrasi Platformu 8 Mart vesilesiyle yaptığı açıklamada, ‘Eşitlik ve özgürlük, güvenceli iş ve şiddetsiz yaşam için mücadelemizi büyütme zamanı. Hep birlikte mücadeleye devam edelim’ dedi.

Kale Center önünde 8 Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması yapan Güngören Demokrasi Platformu “Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam, örgütlü mücadele mümkün” dedi.

Platform adına açıklamayı okuyan Serpil Tuğrul 8 Mart’ın tarihini hatırlatarak “8 Mart bir kutlama günü değil, Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı çıkma ve anma günüdür” dedi.

Kovid-19 nedeniyle son bir yılda kadınların ev, çalışma ve sosyal yaşamlarında büyük değişikliklerin olduğuna dikkat çeken Tuğrul, “.Geçen bu bir yılda hayatımızın her alanında yükümüz daha da arttı. İş ve sosyal alanda eşitsizlikleri derinleştirdi. Salgın döneminde önlemlerin alınmadığı koşullarda çalıştırılma, işten çıkarma, ücretsiz izin dayatması, Kod 29’la tazminatsız ve işsizlik ödeneği olmadan işten atılma, çalışma saatlerimizin uzaması, evden çalışma, güvencesizlik gibi pek çok uygulama devreye sokuldu. Sömürü katmerlenirken ekonomik sıkıntılar uzaya çıktı” dedi. Temel tüketim ihtiyaçlarının fiyatlarının sürekli yükselmesinin kadınları hesap uzmanı yaptığına vurgu yapan Tuğrul, salgın döneminde, emekçi kadınların daha çok çalışmak zorunda kaldığını daha çok yoksulluk, çektiğini ve işsizlikle açlığın arttığını söyledi.

KADINLAR İKTİDARA GERİ ADIM ATTIRDI

Evde, işte, sokakta yaşanılan şiddet hız kesmeddiğine de dikkat çeken Tuğrul, “Daha dün burada Güngören’de bir kadın katledildi. İktidar kadınlara hukuki koruma sağlayan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa’yı hedefe koydu. Ancak bu politikalar kadınları susturamadı. İşyerinde, sokakta, mahallede yan yana gelerek her yerde buluşmalarla, mücadeleyle bu saldırıları püskürtmek için çabaladılar. “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” demeye devam ettiler” dedi.

MÜCADELE DURMADI!

Tek adam yönetiminin baskıcı politikalarının, hakları ve hayatları için mücadeleden vazgeçmeyen kadınları hedef haline getirdiğini ifade eden Tuğrul sözlerine şöyle devam etti: “Geçen bir yılda gördük ki hayatta kalabilmenin, haklarımıza sahip çıkabilmenin tek yolu örgütlenme, dayanışma ve mücadeleydi! Dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günü 8 Mart vesilesiyle bizleri evlere kapatarak sadece itaatkarlık bekleyenlere karşı seslerimizi daha gür çıkarmanın zamanı. Eşitlik ve özgürlük, güvenceli iş ve şiddetsiz yaşam için mücadelemizi büyütme zamanı. Bu 8 Mart’ta mahallelerimizden, fabrikalarımızdan, işyerlerimizden başlayarak; en yakınımızdaki kadınlarla yan yana gelerek, hep birlikte mücadeleye devam edelim.”

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İşyerlerinde 8 Mart | Güvenceli iş, şiddetsiz ve e...

8 Mart’ı çalışarak karşılamak zorunda kalan, pandemi dönemi boyunca ağır koşullarla çalışmaya mecbur...

8 Mart 2021 | Kadınlar her yerde, mücadele her yer...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ülkenin dört bir yanında kadınlar güvenceli iş, şiddetsiz yaşa...

Kadınlar birliktelikten güç alıyor

Antep’te 8 Mart’a katılan kadınlar anlattı: ‘Sloganlarımız, birlikteliğimiz ve gücümüz çok iyi hisse...