Gülsüm Çolak: Köylerimizin maden şirketlerine peşkeş çekilmemesi için mücadele edeceğiz
Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti listesinden Manisa milletvekili adayı Gülsüm Çolak Soma’nın köyleri gezmeye devam ediyor.

Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti listesinden Manisa milletvekili adayı Gülsüm Çolak Soma’nın köyleri gezmeye devam ediyor. Ularca köyünde halkla bir araya gelen Çolak, doğanın, köylerin katledilerek maden şirketlerine peşkeş çekilmesine karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Eskiden tarım ve hayvancılıkla geçindiklerini söyleyen köylüler, tarım arazilerinin kamulaştırılarak maden şirketlerine verilmesinden şikayetçi. İşsizlik nedeniyle köylerin giderek boşaldığını ve tek çalışma alanının madenler olduğunu dile getiren köylüler, köylerin boşalmasından dolayı kahvehanelerin bile kapandığını söyledi.

‘İŞ CİNAYETLERİNİN HESABINI BİRLİKTE SORACAĞIZ’

Kendisi emekli maden işçisi olan ve aynı zamanda Soma Katliamında ağabeyini kaybeden bir köylü, “Bu ülkede zaten hukuk ve adalet yok. Biz artık hukuk ve adaletin gelmesini istiyoruz” dedi. Çolak da başta Soma Katliamı olmak üzere iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilerin hesabını sormak ve işçilerin, köylülerin sesini yükseltmek için aday olduğunu söyledi.

Ekonomik olarak zorluklar yaşadıklarını anlatan köylüler, “Aldığımız ücretlerle köyde bile geçinemiyoruz artık. Bu şekilde olmuyor” diyerek, Çolak’ın adaylığını olumlu bulduklarını ifade etti.


‘MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI MEMUR MAAŞI KADAR OLMALI’

Çolak köyde bir ailenin evine misafir oldu. Eskiden tarımla geçindiklerini söyleyen aile, tütün ektiklerini ama artık ektikleri ürünün masrafları bile karşılamadığını ifade etti.

Eve gelen bir başka köylü de çocuğunun üniversitede okuduğunu ve geçinmekte zorlandıklarını söyleyerek, “Kızım yurtta kalıyor. Onlar manda yoğurdu yerken benim kızım 850 lira ile geçinmeye çalışıyor. Biz bu şekilde yaşıyor onlar lüks içinde. Artık gitmeleri lazım” dedi.

Çolak ise Meclisteki vekillerin işçileri, emekçileri, köylüleri, ezilen halkları temsil etmediğini söyledi. Milletvekillerinin aldığı maaşları eleştiren Çolak, “İnsanlar geçinemezken onlar 73 bin lira maaş alıyor. Mecliste onlar ucuz yemekler yerken bizler 150 lira ile bir karnımızı artık doyuramıyoruz. Bir memur maaşı ne kadar ise vekillerin maaşı da o kadar olmalı. Biz bu şekilde olması için çalışıyoruz” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeşil Sol Parti Manisa adayı Gülsüm Çolak’tan müca...

Eşi madenlerden emekli olan, oğlu Uğur Çolak’ı ise Soma Katliamı'nda yitiren ve yıllarca adalet müca...

Oğlunu Soma Katliamı’nda yitiren Gülsüm Çolak mill...

Oğlu Uğur Çolak’ı Soma Katliamı’nda yitiren ve yıllardır adalet mücadelesi veren Gülsüm Çolak, Yeşil...

Adalet mücadelesinin önde gelen isimlerinden biri:...

Emek Partisi'nin Yeşil Sol Parti listelerinden Antalya Milletvekili Adayı Zöhre Tedik kimdir?