Göz göre göre gelen kadın cinayeti | Yıllarca şiddet gördü, şikayet etti, tek soruşturma açılmadı
Aydın Kuşadası’da boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürülen kadının babası: Kızımı defalarca darbetmesine rağmen tek bir soruşturma açılmadı.

Aydın Kuşadası’da yaşayan Nebahat Yükçü boşanma aşamasında olduğu erkek Eren Dildöken tarafından öldürüldü. Yükçü evli kaldığı süre boyunca şiddet gördü, maruz kaldığı şiddet nedeniyle defalarca kez şikayette bulundu ancak tek bir soruşturma açılmadı.

3 Eylül günü boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından ruhsatsız silahla vurularak öldürülen Nebahat Yükçü’nün babası Hasan Yükçü, katil Eren Dildöken’in uyuşturucu kullanmaya başlamasının ardından kızına şiddet uygulamaya başladığını anlattı: “Eren, uyuşturucuya bulaştıktan sonra çok değişti. Kızım başlarda bana durumu anlatmıyordu. Sonradan öğrendiğimiz kadarıyla uyuşturucu kullanan eşi tarafından sürekli darbediliyormuş. Eren bir kadınla tanışarak kızımı terk etti. Kızım da benim yanımda yaşamaya başladı. Fakat Eren kızımı rahat bırakmadı, sürekli taciz ediyordu. Mahkemenin uzaklaştırma kararına rağmen sürekli evimize gelerek tehditler savuruyordu. Kızım bu duruma dayanamayarak birkaç kere Kuşadası Çarşı Karakoluna giderek şikayetçi oldu. Fakat, orada görev yapan birkaç memur yüzünden kızımın şikayetleri dikkate alınmadı.”

‘EREN EMNİYET VE SAVCILAR TARAFINDAN KORUNUYORDU’

Kızının katili Eren Dildöken’in Kuşadası’da görev yapan bazı emniyet görevlileri ve savcılar tarafından korunduğunu iddia eden baba Hasan Yükçü “Bildiğim kadarıyla Eren’in ‘Kasten yaralama, darp, uyuşturucu kullanmak, uyuşturucu ticareti ve ruhsatsız silah bulundurmak’ gibi suçlardan 53 dosyası var. Fakat bu dosyaların hiçbirinden ceza almadı. Eren’i koruyan bu güçler kızımı defalarca darbetmesine rağmen tek bir soruşturma açmadı” ifadelerini kullandı.

‘EN AĞIR CEZA VERİLSİN’

Kızının katilinin en ağır cezayı almasını istediğini belirten Hasan Yükçü “Ne yazık ki ülkemizde cinayetlerin cezası çok ağır olmuyor. Bu nedenle caydırıcılık sağlanmıyor. İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı feshedilmesi de bu tarz durumları daha meşru hale getirdi. Benim temennin bu tarz dosyalara en ağır cezanın verilmesi. Bu karanlıklara göz yumanlar da hak ettikleri cezayı alsın” dedi.

5 YIL ÖNCE DE OĞLUNU YİTİRDİ

Oğlu Sergen Yükçü’nün de 2019’da kalbinden bıçaklanarak öldürüldüğünü söyleyen Baba Hasan Yükçü, “Sergen herkes tarafından çok sevilen bir insandı. Nebahat’ın, eşinin kuzeni Sabahattin G. tarafından taciz edildiğini öğrenince küplere bindi. Önce Eren ile konuştu; sonuç alamayınca Sabahattin ile konuşmaya gitti fakat geri gelmedi. Eren Dildöken, kuzeni Sabahattin’i arayarak ‘Sergen seni dövmeye gelecek boş gitme’ demiş. Yaklaşık 5 yıl sonra oğlumun katilini kışkırtan bu şahıs kızımı öldürdü” diye konuştu.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Devlet kontrolünde kadın cinayeti

Ankara’nın Çankaya ilçesinde geçtiğimiz cumartesi günü boşanma aşamasında olduğu Döne Bozdemir'i kat...

Bir kadın cinayetinin anatomisi | ‘Ölüm fermanı’ c...

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı’nın ısrar...

Kız kardeşini kadın cinayetinde yitiren Hamide Evr...

Döndü Şengül, 2019 yılında eşi Şükrü Şengül tarafından katledilmişti. Yıllardır hukuk mücadelesi ver...