Gökyüzü çadırımız kaldırılsa da bizim için her yer gökyüzü
Ekmek ve Gül olarak "Kız Kardeşlik Köprüsü İle Hayatı Yeniden Kuruyoruz" kampanyamız kapsamında çocuklarla buluşmaya, oyun oynamaya ve eğitimlerine destek vermeye devam edeceğiz.

Ekmek ve Gül olarak "kız kardeşlik köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz" diyerek İskenderun mahallelerinde yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyoruz. Depremin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen çocuklar hâlâ uyku problemleri yaşıyor. “Okulu hiç sevmiyordum ama okulu özledim” diyen çocukların eğitim, sağlık ve psiko-sosyal ihtiyaçları giderilmemiş durumda. Çocukların eğitim konusunda bırakıldığı belirsizlik, çocukların içinde bulunduğu stresli durumu artırıyor.

Evleri az veya orta hasarlı çocuklar mahallelerde çadırda kalmaya devam ediyor. Çocukların sağlığıyla ilgi problemler ise büyüyor. Çocuklarda daha çok soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, kaşıntı, akıntı ve sebebi bilinmeyen döküntüler gözlemleniyor. Hastanelere gidebilenler dahi yeterli sağlık hizmeti alamıyor.

Bizler de Ekmek ve Gül olarak "Kız Kardeşlik Köprüsü İle Hayatı Yeniden Kuruyoruz" kampanyamız kapsamında çocuklarla buluşmaya, oyun oynamaya ve eğitimlerine destek vermeye devam edeceğiz.

İlgili haberler
İskenderun’da #KızKardeşlikKöprüsü devam ediyor, s...

Kız kardeşlik köprüsü engellere rağmen sürüyor. Ülkenin dört bir yanından kadınların gönderdiği malz...

Acıyla yanan bu şehirde bizleri gülümseten gönüllü...

İskenderun’da depremzede olan hem de gönüllü olarak hem gönüllü olarak Tüm gönüllülerimiz... Acıyla...

AFAD'ın İskenderun'da çadırlarımıza el koyması Mec...

İskenderun'da kurduğumuz çadırlara AFAD tarafından el konmasını, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm Mecl...