Geri Gönderme Merkezindeki tecavüz davasında sanıklara 18 yıl hapis istendi
Van’daki Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüzle ilgili davada güvenlik görevlileri hakkında 12’şer yıldan 18’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Van’daki Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüz eden güvenlik görevlileri hakkında açılan davanın 3’üncü duruşmasında savcı mütalaa verdi.

Van’daki Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde (GGM) İranlı Z.N. adlı kadına tecavüz eden güvenlik görevlileri İ.H.K. ve Y.V. ile halen teşhis edilemeyen bir kişi hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü.

Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Van Barosu Göç ve İltica Komisyonu ve Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar duruşmada hazır bulundu. Gazetecilerin duruşmayı izlemesine pandemi gerekçesiyle izin verilmedi.

Duruşma savcılığın esasa ilişkin mütalaasıyla başladı. Savcılık, her iki sanık hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istedi. Ardından savunma yapan sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatları ise mütalaaya karşı savunma yapmak üzere ek süre talebinde bulundu.

Müşteki avukatları, mütalaada belirtilen suçlama ile sanıkların cezalandırılmasını isteyerek, “takdiri bir indirimde” bulunulmamasını talep etti.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı karar için 8 Temmuz’a erteledi.

Haber ve Fotoğraf: MA


İlgili haberler
Geri gönderme merkezinde tecavüz iddiası

Van’ın Gürpınar ilçesi Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde iki güvenlik görevlisinin İranlı bir kadına...

Geri gönderme kararı mülteci kadınlar için ne anla...

İstanbul’da yaşayan mültecilere ilişkin uygulanmaya başlanan ‘geri gönderme’ kararı mülteci kadınlar...

İranlı Z.N.’ye tecavüz eden faillerin davası ertel...

Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüz eden güvenlik görevlileri hakkında açılan da...