Genel-İş üyesi işçiler, ek protokol ve gerçek kadro talebi için iş bıraktı | Kadıköy Belediyesi işçileri anlatıyor
Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Yöneticisi kadınlar Ekmek ve Gül'e konuştu.

DİSK Genel-İş örgütlü olduğu belediyelerde iş durdurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok belediyede gün içinde iş durduran Genel-İş üyesi işçiler "Gerçek kadro" ve ek protokol taleplerini çalıştıkları belediyeler önünden haykırdı.

İstanbul Kadıköy Belediyesi'nde çalışan işçiler sabahın erken saatlerinde Kadıköy Belediyesi binası önünde toplandı. Bağlı bulundukları Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubenin kararıyla 1 tam gün iş durduran işçiler, bina önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Yöneticisi kadınlar Ekmek ve Gül'e konuştu.


'AYRIMCILIK YAŞIYORUZ'

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu 1 No'lu Şube Yöneticisi Semra Çelebi: "Bugün burada Kadıköy Belediyesinde 2300 işçi iş bıraktı. Tüm gün iş bırakmamızın en önemli nedeni kadro ve tediye haklarımızın verilmesi. Belediye işçileri 2018 yılında KHK ile kadroya geçirildi güya ama bu asla gerçekleşmedi, sadece belediyelerin şirketleirne geçirildiler. Belediye şirket işçisi olarak ayrımcılık görmekteyiz. Oysa kadroda çalışan aynı işi yaptığımız arkadaşlarımızla aynı ücretlere ve sosyal haklara sahip olamıyoruz. 5 yıldır bu talebimizi dile getiriyorduk ama bugün Genel İş sendikasının örgütlü olduğu bütün belediyelerde 110 bin işçiyi kapsayan bir eylemle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kadro ve ilave haklarımızı hükümetten alabilmek için önemli. Tüm beledciyelerd eişçi arkadaşlarımız ses yükseltti, bunun eylemlerin başlangıcı olduğunu duyurmak istiyorum, devam edeceğiz.

'KADROMUZU İSTİYORUZ'

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu 1 No'lu Şube Başkanı Nazan Çam Ay: "Belediye şirket işçilerinin genel sorunlarına dair bir günlük iş bırakma yaptık. Güvenceli iş istiyoruz, kadromuzu talep ediyoruz, uzun zamandır almadığımız ilave tediye hakkımızı istiyoruz. Vergide adalet istiyoruz. Belediyedeki ücretlerin yenilenmesini talep ediyoruz."

'FATURAMIZI ÖDEYEMİYORUZ'

Kadıköy Belediyesi işçisi: "2018'e kadar çeşitli taşeron firmalarda çalışıyorduk ama 2018'de 696 Sayılı KHK ile belediyenin taşeron firmasına geçirildik. Şimdi asgari ücret zammından da faydalanamıyoruz. Maaşlarımız eridi. Çok az maaş alıyoruz. İnsanlar kiralarını ödeyemiyor, faturalarını ödeyemiyorlar, krediler ödenemiyor, çocuklarıyla vakit geçiremiyorlar. Belediye işçilerinin tamamının yaşadığı bir süreç bu."

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

İlgili haberler
Maltepe belediyesi işçisi kadınlar emeklerini karş...

Maltepe Belediyesinde toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, belediye işçisi kadınlar Ekmek ve Gü...

Usta öğreticilerin kadro hakkı gasbediliyor

Mesleki Eğitimciler Federasyonu Genel Başkanı Selma Coşan, usta öğreticilerin yaşadıklarını anlatıyo...

Kadroya geçirilen işçilere geriye dönük hakları ia...

Kamuya geçiş sırasında geçmişe dönük haklarından zorla feragat ettirilen işçilere taşeronda çalıştık...