Genel-İş üyesi işçiler iş bıraktı| Buca Belediyesi işçisi bir kadın: Hakkımızı istiyoruz
İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok belediyede iş bırakan Genel-İş üyesi işçiler ‘gerçek kadro’ ve ek protokol talep etti. Buca Belediyesinde işçisi bir kadın Ekmek ve Gül’e konuştu.

DİSK Genel-İş örgütlü olduğu belediyelerde iş durdurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok belediyede gün içinde iş durduran Genel-İş üyesi işçiler "Gerçek kadro" ve ek protokol taleplerini çalıştıkları belediyeler önünden haykırdı. Genel-İş İzmir Şubeleri de örgütlü olduğu tüm belediyelerde kadro talebiyle iş bırakarak Konak Eski Sümerbank önünde bir araya geldi.

Ekmek ve Gül’e konuşan Buca Belediyesinde 10 yıldır çalışan bir kadın işçi “Buraya hakkımızı savunmaya ve gerçek kadro talebimizi dile getirmek için geldik. Buca Belediye Başkanı olarak Erhan Başkanımız da hep arkamızda, bizi hep destekledi. Ek protokolle maaşlarımız çok düşük kaldı toplu sözleşme olmasına rağmen. Temmuz ayında iyi bir zam bekliyoruz. Taşerondan kadroya geçmek istiyoruz, güneşin altında arkadaşlarım geldi buraya, savaşıyoruz, hakkımızı istiyoruz.”

Fotoğraf: Eda Aktaş/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Güvencesiz, sigortasız çalışan tekstil işçisi kadı...

İstanbul’da tekstil atölyelerinin yoğun olduğu Bahçelievler Zafer Mahallesi’nde sokak sokak atölyele...

Sendikalı işçiler bile asgari ücretli, ek zam kaçı...

İnsanca yaşayacak bir ücret için, tüm işyerlerinde kadın-erkek işçilerin ilk yapacağı şey istenecek...

Uzaklaştırma kararına rağmen yolunu kesen eski erk...

Mustafa Teksöğüt uzaklaştırma kararına rağmen Esra Abid’in araçla önünü kesti. Pek çok kez Teksöğüt’...