Gebzeli kadınlar, kadın cinayetlerine karşı sokakta!
Gebze Ulaştepe ve Hürriyet Mahallesinde yaşayan kadınlar, yaptıkları yürüyüşle kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti.

Gebze Ulaştepe ve Hürriyet Mahallesinde yaşayan kadınlar, yaptıkları yürüyüşle kadın cinayetlerine karşı seslerini yükseltti. Mahalle içerisinde "Kadın cinayetleri politiktir", "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atan kadınlar, tencere-tava çalarak tepkilerini gösterdi.

Sloganlarla yürüyen kadınlara kapılarının önlerinde oturan kadınlar da katıldı. Yürüyüşün ardından Ulaştepe Mahalle Meydanı'nda toplanan kadınlar adına basın açıklamasını mahalle sakini kadınlardan Dilesen Karataş okudu. "Bizler, Ulaştepe ve Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam etmesine karşı sesimizi yükseliyoruz" diyen Karataş, "Bu taciz, tecavüz ve cinayetler, psikolojik sorunları olan 'cani'ler tarafından değil; kadınlara yönelik şiddetin cezasız kalmasıyla cesaret bulan, eril düzenin koruduğu faillerdir. Faillerin 'tekil' ya da 'marjinal' bireyler olarak sunulması, gerçekliği örtbas etmektedir. Bu bir sistem sorunudur ve bizler bu sistemin kökten değişmesini talep ediyoruz" dedi.

'FAİLLER CAYDIRICI CEZALARA ÇARPTIRILMALI'

"Hayatımızı ve geleceğimizi güvence altına almak için etkin yasalar ve bu yasaların tam anlamıyla uygulanması zorunludur" diyen Karataş, "Kadınların yaşamak için değil, eşit ve özgür bireyler olarak var olmak için mücadele etmesi gereken bir toplumda, önleyici ve koruyucu tedbirler derhal hayata geçirilmelidir. 6284 sayılı yasa tam anlamıyla uygulanmalı, kadınların koruma talepleri gerçekleştirilmeli ve failler caydırıcı cezalara çarptırılmalıdır" diye konuştu.

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceklerinin altını çizen Karataş, "Bizler, Ulaştepe ve Hürriyet Mahallesi kadınları olarak kadına yönelik şiddetin son bulması, yasaların kadınları gerçekten koruyacak şekilde uygulanması ve faillerin cezasız kalmaması için buradayız. Hep birlikte, korkmadan, özgürce yaşayabileceğimiz bir dünya inşa edene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

Fotoğraf: Evrensel