Yeldeğirmeni Mahallesi'nden kadınlar: 'Hastalık değil, politik!'
Yeldeğirmeni Mahallesi'nden kadınlar Nuh Köklü Heykeli'nin önünde, İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi ve kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen kadınlar Ali İsmail Korkmaz Parkı'na yürüdü.

Nuh Köklü Heykeli'nin önünde, İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi ve kadın cinayetlerine karşı bir araya gelen kadınlar Ali İsmail Korkmaz Parkı'na yürüdü. Parkta basın açıklaması yapan kadınlar, "Tacizciler, tecavüzcüler cezasızlık politikalarıyla ödüllendiriliyor. Biz kadınlar devletin koruduğu erkekler tarafından her gün katlediliyoruz" dedi.

Sistematik şiddetin çeşitli bahanelerle aklanmaya çalışıldığını belirten kadınlar "Fail erkekler ne deli, ne uyuşturucu etkisinde, ne bilgisayar oyunlarından etkileniyorlar, ne dinledikleri müzik yüzünden öldürüyorlar! Öldürüyorlar çünkü yapabiliyorlar, çünkü bu devlet söylemleri ile cezasızlıkla, ceza indirimleri ile bu yolu açıyor" dedi.

MÜNFERİT DEĞİL, POLİTİK

Şiddet uygulayan erkeklerin "hasta" gibi lanse edilmesine itiraz ettiklerini belirten kadınlar, kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerinden sonra sorumlu olarak kadınların bulunduğu duruma itiraz etti, şiddetin asıl sebebinin şiddeti önlemeyen iktidar olduğunu vurguladı.

Beyoğlu'nda bir kadına cinsel saldırıda bulunan iki erkeğin kamuoyu tepkisi öncesinde serbest bırakıldığını hatırlatan kadınlar, şiddetin dikkate alınmadığını, önlemeye yönelik politikalar üretilmediğini söyledi. Açıklamada, "Bu eylemdeki tüm kadınlarla ve sesimizi duyan tüm kadınlara diyoruz ki birbirimizin çaresiyiz, en yakınızdaki eli tutun ve yüksek sesle haykırın biz bu sokaklarda özgür ve eşit bir yaşamı birlikte inşa edeceğiz! Evde, sokakta, kampüslerde, iş yerlerinde şiddete maruz kalan, failler cezasızlıkla ödüllendirildiği için katledilen, İstanbul Sözleşmesi feshedildiği için öldürülen biz kadınlarız. Özgecan Aslan için, Emine Bulut için, Pınar Gültekin için, Şule Çet için, Hande Kader için nasıl sokakları doldurduysak bugün de İkbal ve Ayşenur için sokaklardayız. Katledilen tüm kadınların hesabını sorup failleri yargılanana kadar da sokaklarda olacağız" diyerek tüm kadınlar mücadeleye çağrıldı.

Fotoğraf: Evrensel