Kadınlar Diyarbakır’dan seslendi: 'Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok'
Dicle Amed Kadın Platformu ve Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı Bileşenleri kaybettirilen, şiddete maruz kalan ve katledilen kadınlar için yürüdü.

Dicle Amed Kadın Platformu ve Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı Bileşenleri kaybettirilen, şiddete maruz kalan ve katledilen kadınlar için yürüyüş yaptı. Dağ Kapı Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar Melik Ahmet Caddesi’nde Bedriye Işık’ın katledildiği yere kadar yürüdü. “Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok” pankartı açan kadınlar sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

Kadınlar Melik Ahmet Caddesi’ne yürüdükten sonra burada açıklaması yaptı. Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, “Bugün bu yürüyüşü son zamanlarda kaybolan Rojin için başlattık. Son dönemlerdeki kadın cinayetleri bizi endişelendiriyor. Rojin’in ailesi de yanımızda. Biz kadınlar kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

ROJİN’İN ANNESİ AYGÜL KABAİŞ: ROJİNLER KAYBOLMASIN

27 Eylül’de kaybolan ve 11 gündür arama çalışmaları devam eden Van YYÜ Üniversitesi Öğrencisi Rojin Kabaiş’in annesi Aygül Kabaiş de eylemde konuştu. “Rojin 11 gündür kayıp bulamıyoruz” diyen anne Kabaiş, “Rojin’ler kaybolmasın kadınlar korku içinde sokağa çıkmasın. Lanet olsun bu erkek şiddetine. Yaşasın kadın direnişi” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezinden Avukat Cansel Talay da cezasızlık politikalarından vazgeçilerek bu cinayetler durdurulabileceğine işaret etti. “Bizler bugün burada hükümet yetkililerini, kolluk birimlerini görevini yapmaya çağırıyoruz” diyen Talay, “Mücadelemizi sürdürüyoruz. Başta mahkeme salonları olmak üzere kadınları yaşatmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

CEYLAN AKÇA CUPOLO KADINLARA ÇAĞRI YAPTI: ÖRGÜTLENİN

Son olarak konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, kayıp olan kadınların faillerinin nerede olduğunu sorarak, “Örgütlü kadın güçlü kadındır. Şu an bu meydanda olan bütün kadınlara sesleniyorum örgütlenin. Erkek şiddetini yenmenin tek yolu örgütlenmektir” dedi.

Fotoğraf: Evrensel